La Călăraşi, începe ,, marea cârpeală” a gropilor din asfalt

Print Friendly, PDF & Email

gropiÎn aceste zile, edilul Daniel Drăgulin ne-a informat că, după aprobarea bugetului local, va începe ,,marea cărpeală a gropilor din asfalt”. De fapt, nu este o noutate, pentru că, în ultimii ani, autorităţile locale nu au reuşit să atragă fonduri guvernamentale sau  europene pentru asfaltarea, în întregime, a  principalelor artere din municipiul Călăraşi. Ba chiar, în urmă cu câțiva ani de zile, fosta conducere a primăriei a accesat, printr-un  credit bacar, aproximativ 10 miliarde de lei vechi, pentru asfaltare străzilor din municpiu.

Unde s-au băgat aceşti bani, încă nu se ştie, pentru că majoritatea străzilor din Călăraşi arată jalnic, şoferii fiind nevoiţi să scoată din buzunare  destul de  mulţi  bani pentru  repararea propriilor autovehicule ce se defectează în mod curent, din cauza carosabilului plin de gropi .

2,3 miliarde de lei vechi pentru astuparea gropilor din asfalt și 4,2 mld lei pentru organizarea de evenimente

Cum bani nu sunt, se spune, pentru asfaltare străzilor, primăria se va rezuma, în acest an, numai la plombare gropilor, suma alocată fiind de 2,3 miliarde de lei vechi. Adică avem un buget pentru reparat străzi, la jumătate din valoarea sumei stabilite pentru organizarea de evenimente în acest an, pentru care sunt alocați 4,2 miliarde de lei.

De fapt, o asemenea cârpeală a mai fost făcută chiar în toiul iernii trecute, când angajaţii Serviciului Spaţii Verzi,, din cadrul primăriei,  erau pe străzile principale din municipiu, astupând  de zor găurile din carosabil . O treabă făcută de mîntuială, pentru că acele lucrări s-au făcut în condiţii improprii, iar  gropile de pe şosele au apărut din nou. Deci, bani cheltuiţi degeaba, pe care acum spunem că nu îi avem!

Firmele General Concret şi Eco Aqua vinovate de stricarea carosabilului de pe unele străzi din municipiu

La ora actuală,  în Călăraşi se desfăşoară lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, iar firmele care au făcut asemenea lucrări au lăsat în urmă adevărate „cratere” în carosabil. În opinia primarului Daniel Drăgulin, vinovate de această situaţie sunt firmele General Concrete din  Cernavodă şi S.C. EcoAqua.  ,,După o evaluare atentă a străzilor, executivul primăriei a stabilit lucrările prioritare ce ţin de refacerea carosabilului . Avem în vedere refacerea străzilor în care a lucrat anul trecut S.C Eco Aqua, mai ales, cele din zona Şcolii Gimnaziale Tudor Vladimirescu. O altă stradă, grav avariată, este şi Varianta Nord  unde îi vom obliga pe cei de la S.C. Concrete, care au executat lucrări de canalizare, să reabiliteze carosabilul”, a spus edilul Drăgulin.

5 miliarde de lei vechi pentru refacerea străzii I.L. Caragiale

,,Avem mari probleme cu strada I.L. Caragiale. Acolo a executat lucrări de canalizare General Concrete . După  realizarea  canalizării, strada a fost pietruită, însă nu poate fi redată circulaţiei. Lucrările de pietruire  nu s-au făcut  în baza unui proiect tehnologic  bine fundamentat . Acum strada nici  nu poate fi asfaltată , deoarece, perna de pietriş se lasă în continuare . Vom avea discuţii cu cei de la General Concrete să readucă strada  I.L. Caragiale la stadiul iniţial. După această etapă, primăria va asigura lucrările de asfaltare în valoare  de  5 miliarde de lei vechi” , spune edilul Drăgulin.

Situaţia străzilor din municipiu face parte din realitatea cotidiană suportată de noi toţi, călărăşenii. Aşteptăm să scăpăm de veşnicele „cârpiri” şi să trecem la asfaltări, unele comune din judeţ reuşind să fie un exemplu prin faptul că, spre deosebire de municipiul reşedinţă de judeţ, reuşesc să facă, an de an, asfaltări. Hai că se poate!

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Cartierul Măgureni în pericol de inundaţii, permanent

joi apr. 4 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Şi în acest an, primăvara este una destul de capricioasă, aducînd cu ea şi pericolul iminent de inundaţii, odată cu creşterea apelor Dunării.  Prognozele nu sunt deloc îmbucurătoare  pe sectorul  judeţului nostru, pentru că Dunărea a depăşit, deja, cotele de atenţie. Debitul Dunării, aflat în […]