La Călăraşi, carul mare a fost răsturnat de buturuga mică

Print Friendly, PDF & Email

anaAnalize peste analize, sinteze, procente socotite pe fiecare localitate în parte. Este încă la început momentul bilanţului, după alegerile prezidenţiale.

Alianţele create pentru alegeri, între partide, nu au funcţionat peste tot „ca unse”. Motiv de a deveni suspicioşi liderii politici, de a vorbi de trădări şi trădători.

La Călăraşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, dacă ne referim, în primul rând, la PNL. Nu le putem gândi doar în alb şi negru. Există conotaţii nerostite care au intervenit pe parcursul parteneriatului politic dintre preşedintele Răducu Filipescu şi şefii organizaţiilor de partid din judeţ, acolo unde sunt primari în funcţie. Abrutizarea relaţiilor a intervenit pe drumul dintre alegerile europarlamentare – unde, vă amintiţi, PNL Călăraşi era singurul din ţară care câştigase alegerile – şi cele prezidenţiale. Filipescu a reușit marea „performanţă” să fie în picaj liber, coborând de pe locul 1 la europarlamentare, pe locul 29 la prezidenţiale. Ce s-a întâmplat? se întreabă, desigur, toată lumea. Greu de spus! Pentru că vorbim de un conglomerat de situaţii şi nemulţumiri, acumulate în timp. Dar sunt câteva lucruri care, după noaptea alegerilor, se văd limpede la lumina zilei. Primarii au nemulţumiri strânse de la alegerile locale încoace, pentru că, deşi au un preşedinte de Consiliu Judeţean, fondurile promise în campania de la locale, nu au ajuns nici după doi ani. Prezenţa acestuia în teritoriu, doar sporadică, la multe dintre primăriile liberale şi dialogul trunchiat i-au făcut pe unii să trădeze şi să meargă pe mâna PSD. Un prim semnal că lucrurile nu mai sunt sudate în interiorul PNL, a fost dat de plecarea primarului Drăgulin. Palmele au venit, unele după altele, la rezultatele adunate după turul I şi II al prezidenţialelor. Comune, cândva, de top ale PNL, au cedat în faţa PSD, socotind că cei care sperau să aibă toată puterea în mână, să le fie de ajutor. Pe acest trend, buturuga mică din judeţul Călăraşi –PSD, care trebuie să recunoaştem, de mulţi ani nu are o bună organizare în teritoriu, câştigând mai mult datorită trendului, a profitat de slăbicunea PNL şi a răsturnat carul mare, condus de Filipescu.

Cine pe cine a trădat? Fiecare, din locul în care se află, trage alte concluzii. Important este ca ele să ajungă la un numitor comun, dacă se doreşte ca partidul care a fost ani de zile emblema PNL, la nivel naţional, să revină pe piedestalul de pe care s-a dărâmat singur. Mai are Filipescu forţa să întorcă lucrurile în favoarea sa? Este un răspuns aşteptat mai ales de adversarii săi politici, care jubilează, deja, la vederea marelui lider adus la stadiul de a-şi linge rănile eşecului.

Please enter banners and links.

Next Post

ACL Călăraşi marele perdant al alegerilor prezidenţiale

vin nov. 21 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Alegerile prezidenţiale s-au încheiat, dar ecoul rezultatelor este abia la început. Se fac analize şi se caută vinovaţi pentru votul dat de români. Dacă ne referim la judeţul în care ne aflăm, Călăraşi, putem spune că aici a avut loc o schimbare majoră în preferinţele […]