Raluca Surdu: La Călărași se impune o nouă gândire și fapte care să confirme promisiunile

Print Friendly, PDF & Email

Raluca-Surdu-sSenzațional! Președintele ales al Românilor, Klaus Iohannis ia prânzul cu Regele Mihai I al României. Senzațional! Imediat după alegeri, Prima Doamnă, Carmen Iohannis, își continuă programul în slujba liceenilor cărora le este profesor, iar pentru aceasta merge pe jos la serviciu ca într-o zi obișnuită. Senzațional! Președintele ales, Klaus Iohannis, își prezintă cartea autobiografică ”Pas cu pas” drept un volum despre un om ”nesenzațional”. Mai mult, spune că dorește să ofere un semnal prin carte și prin cultură, deoarece ”cultura ne salvează”. Senzațional! Majoritatea românilor a ales un președinte care este creștin protestant, care este cetățean român de etnie germană. Senzațional! La un semn, legi controversate și decizii care erau tergiversate au fost abordate.

Dar de când în România lucrurile normale au devenit senzaționale? De ce abia acum ne dăm seama că goana după senzațional ne-a acaparat viața, iar esențialul se află de fapt în normalitate? Ce urmează să facem, fiecare dintre noi, pentru a lăsa din nou loc normalului în viețile noastre, în activitățile noastre? Când oare normalul va cuceri definitiv și politica, când normalitatea îi va aduce alături pe cetățeni și pe politicienii pentru ca împreună să creeze bunăstare?

Și la Călărași se impune o gândire rotundă, cu elemente de continuitate între scrutinuri și cu fapte care vin să confirme promisiunile – Raluca Surdu, deputat Colegiul 5 Călărași

Este votat. Românii vor avea parte de primul Președinte membru al Partidului Național Liberal. Alegerea lui Klaus Iohannis a fost o surpriză pentru scena politică românească, pentru presa și cancelariile străine. O schimbare dorită de unii, nesperată de alții. Surpriză s-a înregistrat și pe scena politică călărășeană. De neconceput pentru unii, previzibilă pentru alții. Considerat până acum un județ galben fără probleme, în cîteva luni, Călărașiul a început să se coloreze bine în roșu.

”Cred că cei care au mers la vot au mai transmis un semnal celor pe care îi consideră a avea o atitudine insuficientă față de această parte de vest a județului. Ceea ce este de neacceptat de către cei din Oltenița și împrejurimi. În cel de-al doilea oraș ca mărime al județului există orgolii puternice și așteptări ce par iar și iar amăgite. Avem nevoie de o revizuire a atitudinii față de această zonă și de comportamente care să devină apoi un mod permanent de lucru, poate chiar de un suflu nou. Atât la europarlamentare, cât și acum, am făcut tot ce se putea face, cu spiritul combativ pe care oamenii noștri l-au putut avea, alimentat de sprijinul pe care l-au primit până acum de la județ pentru soluționarea problemelor locale. Este frustrant să fii mereu copilul vitreg al județului atunci când este vorba de susținere, alocări de fonduri, încurajarea inițiativelor, sprijin pentru proiecte de dezvoltare locală. Chiar dacă primarii se zbat să compenseze, acest sentiment se propagă și se simte la nivelul votanților, iar atunci când au ocazia, alegătorii taxează. Ce putem învăța din această experiență? Că este de evitat autosuficiența și gândirea în mod împiedicat, oval, din campanie electorală în campanie electorală. Oamenii observă când li se acordă atenție din An în Paști. Se impune, cred eu, o gândire rotundă, cu elemente de continuitate între scrutinuri și cu fapte care vin să lucreze în sensul confirmării unor promisiuni. O astfel de gândire presupune un efort constant de construcție și în afara campaniilor electorale, o atenție zilnică pentru soluționarea problemelor comunităților locale din toate colțurile județului. Un proiect pentru județ”, subliniază deputata Raluca Surdu.

Cu ochii la marea scenă politică, riscăm să pierdem atenția de pe cei ale căror decizii au impact direct asupra bunăstării localităților călărășene. ”România lucrului bine făcut” a fost un slogan folosit până duminică, 16 noiembrie. Nu mai contează de cine. Contează ca de acum înainte, cine dorește să trăiască într-o Românie a lucrului bine făcut, să procedeze la a face bine lucrurile care depind de el, indiferent de domeniul de activitate. România lucrului bine făcut devine posibilă odată ce fiecare dintre noi înclină balanța dinspre senzațional către normal. Aceasta înseamnă contribuție, aceasta înseamnă efort, aceasta înseamnă normalitate. A sosit vremea. Să trecem de la vorbe la fapte. Sau mai degrabă, vorbele să vină după fapte.

Cel care dorește binele celorlalți, deja și l-a asigurat pe al său – Confucius

Please enter banners and links.

Next Post

La Călăraşi, carul mare a fost răsturnat de buturuga mică

vin nov. 21 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Analize peste analize, sinteze, procente socotite pe fiecare localitate în parte. Este încă la început momentul bilanţului, după alegerile prezidenţiale. Alianţele create pentru alegeri, între partide, nu au funcţionat peste tot „ca unse”. Motiv de a deveni suspicioşi liderii politici, de a vorbi de trădări […]