Județul Călărași a rămas fără architect-șef

Print Friendly, PDF & Email

blocuri colorateAni la rand, municipiul Călărași a dus lipsa unui architect-sef. In absenta acestuia, functia a fost suplinita in timp de inginerii Georgel Mușat sau Valentin Bulgăreanu, pentru ca pentru o perioada, ea sa fie tinuta de Adrian Lascăr, in paralel cu cea de architect-sef al judetului.

Putem spune, fara sa gresim, ca si absenta unui arhitect al municipiului Calarasi a grevat dezvoltarea urbanistica a orasului, fapt ce a condus la aparitia blocurilor impestritate, locatarii vopsindu-le in functie de “gusturile” proprii si nu de vreo recomandare urbanistica, a caselor construite intre blocuri, a vilelor multi-etajate ridicate in zone de case pe un singur nivel sau a numeroaselor constructii “kitsch” construite cu aprobarea municipalitatii.

Mai mult, in ultimii ani, atunci cand venea vorba de regenerare urbana, subiectul a fost abordat de fiecare data de presedintele Consiliului Judetean, si nu de reprezentantii primariei.

Incepand cu aceasta vara, problema s-a rezolvat, macar din punct de vedere al ocuparii postului, arhitectul Alexandru Lorand Bereczk devenind noul arhitect sef al municipiului.

Intr-un fel, la nivelul municipiului resedinta de judet, lucrurile s-au asezat, noul arhitectul sef urmand sa demonstreze daca prezenta sa in aceasta functie va mai schimba aspectul tern al orasului. In paralel, judetul Calarasi a avut stabilitatea de peste 20 de ani a lui Adrian Lascar in functia de architect sef al judetului.

La sfarsitul acestei saptamani, Adrian Lascăr a iesit la pensie, lasand judetul Călărași, momentan, fara arhitect sef.  Speram ca instabilitatea manifestata la primaria Călărași, de-a lungul timpului, privind functia de arhitect sef, nu se va transmite la Consiliul Judetean, iar judetul va avea cat mai repede un nou arhitect sef.

Please enter banners and links.

Next Post

La Călărași, de stagiunea de teatru va răspunde o firmă de impresariat artistic, cu specific… muzical

Dum feb. 17 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Săptămâna care se încheie a venit cu o confirmare clară, din partea președintelui de Consiliu Județean: de stagiunea de teatru va răspunde, în locul fostului director, Radu Dinulescu, o firmă de impresariat artistic, Mix Music Evolution. Dacă până nu demult, Răducu Filipescu era de părere […]