Intervenţie SMURD cu descarcerare

Print Friendly, PDF & Email

Un echipaj specializat de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au intervenit în localitatea Plevna, comuna Lupşanu, pe DN 3, pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui accident rutier

În data de 27.01.2013, ora 13.23, un echipaj specializat de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să intervină pe raza localităţii Plevna, comuna Lupşanu, pe DN 3 (la km 84 + 900), pentru preluarea şi acordarea primului unor persoane, victime ale unui tragic accident rutier, soldat cu decesul conducătorului auto.

Un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau 5 persoane (trei bărbaţi şi două femei) a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un lac de mică adâncime de pe marginea drumului. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, autoturismul era răsturnat în apa adâncă de aproximativ 80 de centimetri, iar în interiorul acesteia se mai afla încarcerat conducătorul auto (Florin U., în vârstă de 28 de ani), celelalte 4 persoane, doi bărbaţi (Iulian U., în vârstă de 25 de ani şi Marcel M., în vârstă de 27 de ani) şi două femei (Afrodita M., în vârstă de  22 de ani şi Mariana D., în vârstă de 50 de ani) reuşind să iasă din autovehicul.

Echipajul de descarcerare a intervenit rapid şi utilizând echipamentele din dotare a extras şoferul din maşină, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa şi a fost declarat decedat de către medicul de pe Ambulanţă.

Cele patru victime care au reuşit să se salveze erau conştiente, prezentau traumatisme, contuzii şi excoriaţii, fiind în stare de hipotermie. La locul accidentului s-au deplasat şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, care au preluat trei dintre victimele accidentului (doi bărbaţi şi o femeie). Cea de–a cincia victimă a accidentului rutier, Mariana D., în vârstă de 50 de ani, a fost preluată de către paramedicii SMURD, aceasta prezentând traumatism cranio cerebral, un hematom peri-orbital stâng şi contuzii la nivelul toracelui şi membrelor inferioare.

În scurt timp după producerea tragicului eveniment a sosit locul accidentului şi un elicopter SMURD, medicul venit din capitală reuşind să stabilizeze persoana preluată de către paramedicii din Lehliu Gară.

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au preluat persoana stabilizată de către medic, i-au administrat oxigen, după care aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Organele abilitate vor stabili cu exactitate împrejurările în care s-a desfăşurat acest grav accident rutier, în urma căruia un bărbat în vârstă de 28 de ani şi-a pierdut viaţa.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Doctorița Chirilă sancționată de Comisia de Disciplină a Spitalului Județean Călărași

lun ian. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Starea de tensiune de pe secția chirurgie a Spitalului Județean Călărași a fost stopată, în urmă cu câteva zile, de către noua conducere a instituției. Din funcția de șef a Secției de Chirurgie, doctorița Paraschiva Chirilă a avut o atitudine necolegială față de medicii de […]