Doctorița Chirilă sancționată de Comisia de Disciplină a Spitalului Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

chirilaStarea de tensiune de pe secția chirurgie a Spitalului Județean Călărași a fost stopată, în urmă cu câteva zile, de către noua conducere a instituției.

Din funcția de șef a Secției de Chirurgie, doctorița Paraschiva Chirilă a avut o atitudine necolegială față de medicii de pe secție, intrând, pentru comportamentul său, în Comisia de Disciplină a Spitalului, spun colegii medici. Aceştia i-ar fi reproşat o atitudine ca pe „propria moşie”, prin  imixtiuni în activitate, „preluarea” de pacienti, limbaj si comportament  neadecvat. Deși a fost invitată să participe la Comisia de Disciplină, pentru a-și susține un punct de vedere, medicul chirurg Chirilă a absentat de la cele trei întruniri.

Pentru Actualitatea de Călărași, managerul Dan Romulus Șerban a declarat că, în momentul în care a venit la spital, exista hârtia adresată conducerii din partea Comisiei de Disciplină, prin care se solicita o analiză a comportamentului medicului Chirilă, în baza celor relatate de colegii săi medici.”Înţeleg că o adresă similară a fost transmisă şi Consiliului Judeţean şi Spitalului. Am încercat să stau de vorbă cu dumneaei, dar am putut discuta doar când a venit să îmi înmâneze concendiul medical în care scria că suferă de lombosciatică dureroasă, în condiţiile în care mergea fără să arate că are vreo suferinţă. Pentru că niciun coleg din secţie nu a susţinut-o, toţi solicitând înlocuirea acesteia, am rugat-o să îşi dea demisia, dar a refuzat, motiv pentru care am luat decizia de a o demite din funcţia de şef de secţie. Eu vreau linişte, nu am nevoie de scandal în spital! Nu vreau ca pacienţii să simtă că există tensiune între medici.”

Cel care a fost numit şeful Secţiei de Chirurgie în locul medicului Paraschiva Chirilă este dr. Paul Gaşpar.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași: ORAŞUL DIN ARHIVE

lun ian. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Prof. Nicolae Ţiripan Arhivele Naţionale Călăraşi  De-a lungul anilor, cu deosebire după înfiinţarea judeţului Călăraşi în anul 1981, dar mai ales începând cu anul 1990, în presa locală şi publicaţii de specialitate, au fost publicate numeroase studii şi articole privind istoria celor 417 ani atestaţi […]