Încă 50 de ha în proprietatea Consiliului Judeţean Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

foto transfer UM la CJÎn multe din apariţiile sale publice, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu George Filipescu explica faptul că, lipsa proprietătii asupra unor suprafeţe de teren îngreuneaza proiectele de dezvoltare ale administraţiei publice, aceasta fiind nevoită să-şi limiteze acţiunile de investiţii doar asupra “modestului” domeniu public şi privat.

Ca urmare a aderării României la blocul militar N.A.T.O., o serie de unităţi militare din judeţ au fost închise, atât suprafeţele de teren, cât şi clădirile aferente de pe acestea intrând în conservare, sau mai bine spus, au fost păzite de cadre militare, martori ai fenomenului de degradare continuă a acestora, în lipsa oricărei gândiri de amenajare a zonelor respective.

Dupa aproximativ 10 ani de la închiderea fostelor unităti militare, demersurile administraţiei publice judeţene de a intra în posesia acestora, încep sa aibă succes. Dupa ce a preluat în toamna anului trecut, fosta Unitate Militara 2547 din Calarasi, de pe strada Independentei, cu o suprafata totala de 13,7 ha, în şedinta ordinară de miercuri 31 iulie, consilierii judeţeni şi-au exprimat acordul asupra preluării unei alte foste unităţi militare, UM 2523 – Cazarma 2434 Sohatu, de data aceasta, cu o suprafaţă totală de aproximativ 36 de ha.

Prin preluarea acestor două unităţi militare, Consiliul Judeţean Călăraşi îşi va extinde proprietatea publică cu 50 de ha de teren, plus clădirile aferente acestora. O suprafaţă rezonabilă de teren pentru dezvoltarea viitoarelor proiecte sociale şi economice, ce vor putea fi finanţate inclusiv prin fondurile europene aferente perioadei 2014 – 2020, aşa cum de altfel se propune în proiectul de hotărâre de miercuri.

Iar pe lista de aşteptare se mai află fosta unitate militara de radiolocaţie, situată în Călăraşi, la ieşirea din oraş, pe drumului naţional Călăraşi- Slobozia.

Preluarea lor, ar trebui sa aibă şi o finalizare. Rămâne de văzut, dacă vor exista şi bani, pe măsura dorinţelor exprimate!

Please enter banners and links.

Next Post

Consiliul Judetean lansează un concurs de proiecte pentru modernizarea zonei centrale a Călăraşiului

sâm aug. 3 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a venit în faţa presei locale , în această săptămână, cu un subiect de interes local, ce vizează schimbarea cu 180 de grade a imaginii actuale a zonei de centru a municipiului Călăraşi . ,,În aceste zile, am purtat […]