Consiliul Judetean lansează un concurs de proiecte pentru modernizarea zonei centrale a Călăraşiului

Print Friendly, PDF & Email

foto concursde proiecte CJPreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a venit în faţa presei locale , în această săptămână, cu un subiect de interes local, ce vizează schimbarea cu 180 de grade a imaginii actuale a zonei de centru a municipiului Călăraşi .

,,În aceste zile, am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii Colegiului Arhitecţilor pentru a pregăti un concurs de soluţii, privind modernizarea zonei  centrale a Călăraşiului. În cursul lunii august, va fi lansat concursul în cadrul căruia, arhitecţi din întreaga ţară sau ingineri urbanişti se pot înscrie cu proiecte prin intermediul cărora pot să vină cu soluţii viabile din punct de vedere arhitectural şi urbanistic, în conformitate cu cerinţele noastre. Şi aş putea să vă dau câteva exemple: zona de parc să fie integrată cu zona centru şi   avem în vedre realizarea unei parcări subterane.  Proiectele vor depuse în cursul lunilor septembrie şi octombrie. Probabil, că vor intra în competiţie foarte multe proiecte însă, la finele lunii octombrie, acestea vor fi atent selectate de un juriu format din arhitecţi dar şi de alţi specialişti din administraţia locală. Astfel, vor fi selectate doar cinci sau şase proiecte, ce vor fi supuse dezbaterii publice iar primele trei clasate, vor fi premiate . Premiul 1 va fi în valoare de 5000 de euro, cel de al doilea va fi de 3500 de euro iar cel de al treilea, 2000 de euro.  Cele trei premii vor fi finanţate de Consiliul Judeţean iar serviciile de consultanţă vor fi suportate de  primăria  Călăraşi” ,a precizat preşedintele Filipescu.

În ceea ce priveşte punerea în practică a proiectelor, Filipescu a mai spus că va trebui să identifice sursele de finanţare .,, Vom încerca să obţinem banii din mai multe surse de finanţare şi vom realiza un parteneriat între Consiliul Judeţean primărie şi prefectură, astfel încît, cele trei entităţi administrative să-şi pună în comun terenurile pe care le au în proprietate.  Am dori,  de asemenea, să obţinem finanţare în cadrul acestor proiecte şi pentru reluarea lucrărilor de reconstrucţie a  clădirii Prefecturii Călăraşi”, a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

AJOFM Călăraşi are director cu acte în regulă

Dum aug. 4 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În această săptămanână, directorul interimar al AJOFM Călăraşi a susţinut examenul pe post. Nicolae Chirana a participat la concursul organizat de ANFP, la începutul acestei săptămâni, după ce a expirat perioada de interimat, în care se afla de la numirea sa pe post, în martie […]