Direcția pentru Cultură Călărași a organizat “Ziua Porților Deschise”

directie cultura 2Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu, dar şi Zilei Culturii Naţionale,  au fost organizate şi de către Direcţia Pentru Cultură din Călăraşi, în sala Euterpe. „Ziua Porţilor Deschise” a fost în 15 ianuarie, când a putut fivizitat monumentul istoric restaurat „Casa Ana şi Marinache Popescu” şi  Şantierul de restaurare a picturii murale interioare a clădirii.

A fost prezentat proiectul de restaurare şi introducere în circuitul turistic a Bisericii Negoieşti – monument istoric, Complex arhitectural medieval al fostei MÂNĂSTIRI NEGOIEŞTI, printr-un film realizat de Direcţia pentru Cultură şi prin intermediul preotului Nicolae TRUŞCĂ, laureat al MARELUI PREMIU PENTRU PROTECŢIA PATRIMONIULUI pe anul 2012.
Directorul Sorin Danciu i-a conferit Trofeul şi Titlul de “MECENAT”, senatorului Liviu Tomoiagă – pentru sprijinul permanent şi implicarea în promovarea valorilor culturale ale judeţului Călăraşi, în anul 2012.

Cei prezenți la acțiune au putut face cunostiință și cu cel care a primit diploma și titlul de Tezaur Uman Viu. Profesorul  rapsod Vasile Marian Ghica a oferit un moment de emoție, dar și de întoarcere la folclorul autentic. „Avem un mare artist călărășean, cunoscut mai mult la nivel național, din păcate, decât în județul Călărași. Diploma i-a fost oferită de Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, precum și de directorul Muzeului Țăranului Român. Este foarte important să identificăm aceste personalități care poartă împreună cu ele acest tezaur”, a spus directorul Sorin Danciu.  

Recitalul de colinde al rapsodului Vasile Marian Ghica a fost urmat de lansarea albumului folk: “Popas în alt cântec” al interpretului călărăşean Walter Ghicolescu.

Biblioteca Judeţeană  a organizat, la rândul ei, o Şezătoare Literară, „Porni Luceafărul”, Centrul Cultural Judeţean a fost gazda unui spectacol artistic, complex, prin intermediul formaţiilor proprii, Corul „Camerata Danubii” – cu un repertoriu de piese laice şi folclorice, Ansamblul „Bărăganul”, Grupul de muzică „Flores Campi”, momente pentru toate gusturile şi toate vârstele.

Muzeul „DUNĂRII DE JOS” Călăraşi a prezentat proiectul „ATENEUL DUNĂREAN”, cu tema: „Comerţul la Dunărea de Jos”, prezentată de academician Georgeta Filitti.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” şi Centrul Cultural Judeţean „BARBU ŞTIRBEI”.

La Muzeul Civilizaţiei „Gumelniţa” din Olteniţa a fost organizată expoziţia-concurs de desene:

„Viaţa la Dunare”, unconcurs de desene, adresat copiilor între 13 – 16 ani.

Please enter banners and links.

Next Post

„Un măr pe zi, o viaţă sănătoasă” a adus premii participanților

vin ian. 18 , 2013
Din data de 3 decembrie 2012, în urma Hotărârii de Guvern nr. 1.154 din 27 noiembrie 2012, a început derularea, la nivel naţional, a “Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli”, şi implicit, la nivelul judeţului Călăraşi. Pentru anul şcolar 2012 – 2013 se vor acorda gratuit mere […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!