„Un măr pe zi, o viaţă sănătoasă” a adus premii participanților

Print Friendly, PDF & Email

diplomaDin data de 3 decembrie 2012, în urma Hotărârii de Guvern nr. 1.154 din 27 noiembrie 2012, a început derularea, la nivel naţional, a “Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli”, şi implicit, la nivelul judeţului Călăraşi. Pentru anul şcolar 2012 – 2013 se vor acorda gratuit mere pentru o perioadă de maximum 89 de zile de şcolarizare.

Pe lângă distribuţia de mere, pentru anul şcolar în curs, va fi obligatorie şi implementarea unor măsuri adiacente pentru conştientizarea de către copii a importanţei consumului de fructe. Conform prevederilor art.2, (1) al H.G. mai sus menţionate, măsurile adiacente distribuţiei de mere în anul şcolar 2012 – 2013 sunt următoarele:

   Organizarea de vizite la ferme pomicole ori legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicola, la zilele recoltei, expoziţii, târguri ori alte evenimente şi/sau activităţi similare;

–   Organizarea de concursuri tematice cu premii că modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit.

Sumele alocate pentru implementarea acestor măsuri adiacente vor fi în cuantum de 10% din fondurile alocate pentru acordarea gratuită a merelor, conform art.1, (2), şi vor fi repartizate pe cele două semestre şcolare, urmând a fi rambursate Consiliului Judeţean Călăraşi după depunerea cererii de plată, conform Ghidului Solicitantului pentru implementarea măsurilor adiacente distribuţiei de mere.

Având în vedere începerea distribuţiei de mere pentru semestrul I al anului şcolar 2012-2013, prin consultarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, s-a hotărât, ca modalitate de punere în aplicare a acestor măsuri adiacente, lansarea unui concurs tematic care a constat în trimiterea de către şcolile participante a unei prezentări Power Point cu tema «Un măr pe zi, o viaţă sănătoasă ».

În urma desemnării de către o comisie formată din 2 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi şi câte un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, al Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi şi al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Călăraşi, a celor zece şcoli câştigătoare a primei etape a concursului, s-a stabilit că festivitatea de premiere să aibă loc în dată de 16 ianuarie a.c., la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, unde şcolile desemnate câştigătoare şi-au ridicat premiile, acestea constând în seturi de obiecte de bricolaj, necesare pentru întreţinerea spaţiului verde aferent fiecărei instituţii şcolare. Pe lângă aceste premii, au fost acordate şi diplome tuturor şcolilor participante la concurs.

Şcolile declarate câştigătoare sunt, în ordine aleatorie, următoarele:

– Din municipiul Călăraşi: Scoala gimnaziala « Nicolae Titulescu », Scoala gimnaziala « Mihai Viteazul », Scoala gimnaziala « Tudor Vladimirescu », Scoala gimnaziala « Gheorghe Florea », Scoala gimnaziala « Mircea Voda »;

– Din municipiul Olteniţa: Scoala gimnaziala « Spiru Haret », Scoala gimnaziala « A.D.Ghica »

– Scoala gimnaziala nr. 1 Lehliu-Gara, Scoala gimnaziala nr. 1 Căscioarele, Scoala gimnaziala nr. 1 Dichiseni.

În semestrul II al anului şcolar în curs acest concurs va continua şi se va derula la nivelul fiecărei şcoli, constând în elaborarea unui mini proiect cu o temă relevanţă pentru implementarea măsurilor adiacente Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

 

Please enter banners and links.

Next Post

A fost premiat cel mai bun sportiv al CSM Călărași

vin ian. 18 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 autor: Cătălin Nițu Sportivii CSM Călărași au obținut în anul 2012 un număr record de 86 de medalii, la concursuri și campionate naționale și internaționale, la toate categoriile de vârstă. Pe secții, la număr de medalii, pe locul I s-a clasat Atletismul cu 26 de […]