Școala Nicolae Titulescu l-a omagiat pe Eminescu

Print Friendly, PDF & Email

scoala titulescuZiua de 15 ianuarie a fost sărbătorită şi de elevii şcolii Nicolae Titulescu din Călăraşi. Şcolarii claselor a I F şi a II-a E au pătruns în universul poetic al marelui Luceafăr. Prin proiectul educaţional Mihai Eminescu – Luceafărul poeziei romaneşti, copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre marele poet: au memorat şi recitat poezii eminesciene, au realizat compoziţii plastice inspirate din opera poetului şi au pus bazele unei expoziţii de carte cu volume aduse din biblioteca fiecăruia.

“Nu puteam trece cu vederea această zi importantă şi angrenarea celor două clase în această acţiune a dat roade. Scopul proiectului a fost unul de cunoaştere a operei şi vieţii marelui poet, dar mai cu seamă dezvoltarea dragostei pentru literatura romană clasică şi contemporană. Astfel pe parcursul a trei zile, cat a durat acţiunea, am vizitat cu cei mici biblioteca şcolii pentru a împrumuta volume cu poezii ale lui Mihai Eminescu, elevii au citit ceea ce le-a plăcut şi am transpus în muzică şi cele mai cunoscute opere ale sale, ne- a declarat prof. Cristina Radu, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Alături i-a stat profesor Gigi Florenţa Voicu: “Cu câteva volume de poezii, un bloc de desen, acuarele, creioane colorate, carioci, dar mai ales cu multă dăruire am dus la bun sfârşit acest minunat proiect. Noi trebuie să le dezvoltăm copiilor nevoia de cunoaştere a tot ceea ce este frumos, iar poezia se află la loc de cinste, a mărturisit aceasta. La finalul acţiunii şcolarii au fost evaluaţi de către doamnele învăţătoare prin  chestionare, jurnal de impresii, dar şi metode specifice: portofoliu şi concurs. Totul culminând cu acordarea de diplome de merit tuturor elevilor participanţi.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Direcția pentru Cultură Călărași a organizat "Ziua Porților Deschise"

vin ian. 18 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Manifestări dedicate lui Mihai Eminescu, dar şi Zilei Culturii Naţionale,  au fost organizate şi de către Direcţia Pentru Cultură din Călăraşi, în sala Euterpe. „Ziua Porţilor Deschise” a fost în 15 ianuarie, când a putut fivizitat monumentul istoric restaurat „Casa Ana şi Marinache Popescu” şi  […]