29 aprilie 2025

Deputata Raluca Surdu, gazdă în Colegiul 5 Călăraşi pentru Adina Vălean

raluca_09884600Adina Vălean, europarlamentar în funcţie şi totodată candidat PNL pentru un nou mandat în Parlamentul European, se află joi, 8 mai ac., în campanie electorală în zona de sud-vest a judeţului Călăraşi, parte a regiunii Sud-Muntenia pe care o reprezintă. Pentru buna desfăşurare a acestei acţiuni de campanie, deputata Colegiului 5, Raluca Surdu, a sunat mobilizarea în rândul liberalilor din comunele Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov și Ulmeni.
”Aceste alegeri sunt despre noi. Sunt despre interesul nostru față de casa europeană în care am ales să trăim, să locuim, să muncim, să visăm și să sperăm, alături de francezi, olandezi, nemți, italieni, spanioli, bulgari și alte națiuni care caută să aibă o contribuție la consolidarea Uniunii Europene, care se străduiesc permanent să-și consolideze regimurile democratice, unele deja cu tradiție, altele mai noi, ca al noastru, toate coagulate în jurul unui viitor împreună, unei idei de Europă unită, unui deziderat de prosperitate economică și pace îndelungată. Am onoarea de a o întâmpina și susține pe doamna Adina Vălean, unul dintre cei mai activi europarlamentari ai românilor, membră a singurei echipe care și-a propus să asigure continuitatea pentru realizarea proiectelor europene în beneficiul românilor – echipa liberală”, precizează viceliderul deputaților liberali, Raluca Surdu.
Agenda zilei este încărcată și presupune întâlniri în Oltenița cu oameni de afaceri, discuții cu activul de partid, mobilizarea primarilor PNL şi a organizaţiilor liberale din Colegiul Uninominal 5 – Călăraşi, deplasare în Chiselet, Spanțov și Ulmeni. Prin contactul direct cu votanții din această zonă, deputata europeană Adina Vălean își propune să convingă călărășenii din Colegiul 5 prin prezentarea a ceea ce au făcut până acum și ce își propun să facă în continuare europarlamentarii liberali, pentru România, în următorii 5 ani.
Adina Valean”Avem obiective clare, grupate în ”Manifestul PNL pentru Parlamentul European”, document pe care l-am coordonat și la care am lucrat intens în ultimele luni. PNL se angajează să lupte pentru măsuri economice concrete, de la eliminarea birocrației și a pericolelor fiscale până la prioritizarea fondurilor europene către proiectele industriale care includ producția locală. Spunem nu hotărât majorării taxelor și apărăm cota unică de impozitare. Cerem finanțare diversificată pentru IMM-uri, eliminarea discriminării în condițiile de finanțare și protejarea capitalului românesc. Propunem măsuri pentru finanțarea suplimentară a agriculturii și a transporturilor, inclusiv prin emiterea de obligațiuni europene de investiții. Punem accent pe dezvoltarea infrastructurii interconectate de drumuri, căi ferate și porturi. Vrem tarife mai mici la telefonie și crearea unei piețe unice europene de telecomunicații. Susținem investițiile în proiectele care generează locuri de muncă și bunăstarea cetățenilor. Pe plan social vrem să eliminăm diferențele dintre drepturile românilor și cele ale celorlalți cetățeni europeni prin investiții mai mari în sănătate și în mediul rural. Vrem măsuri pentru scăderea șomajului în rândul tinerilor, investiții în învățământ și recunoașterea diplomelor în UE. PNL militează pentru o politică de consolidare a parteneriatelor strategice cu UE și SUA, pentru o relație privilegiată cu Republica Moldova și pentru cooperarea strânsă cu Ucraina, Polonia și statele din Balcani. Propunem măsuri de reformare a reprezentării României la Bruxelles în sensul legitimității democratice conferite de dezbaterea în Parlamentul României a politicilor europene. Această reformare est absolut necesară în vederea preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019”, susține europarlamentara Adina Vălean.
Crin Antonescu”Parlamentul European nu este un concurs Eurovision! Oamenii nu vin acolo îmbrăcați în portul național, fac câteva numere specifice, cântă un cântec din țara lor și iau niște note. Acolo este vorba de o muncă foarte migăloasă, organizată, coordonată și care este întinsă pe parcursul a ani de zile, uneori. Nu întâmplător, și noi, liberalii, și celelalte partide mari, am menținut pe liste actualii europarlamentari. Pentru că un parlamentar european se construiește greu. Un parlamentar european trebuie să se adapteze la procedurile, la mecanismele, la sistemul Parlamentului European, care nu este deloc același cu sistemul parlamentelor naționale, iar lucrurile nu merg așa de simplu pe cât încearcă unii să le vândă în campania electorală!”, subliniază președintele PNL Crin Antonescu.
Aceste alegeri sunt despre cine, cum și unde va conduce Europa, în vremurile actuale deosebit de tensionate pe scena internațională. Chiar dacă în rândul românilor, ca de altfel în rândul tuturor cetățenilor țărilor membre ale Uniunii Europene, există sentimentul că votul lor nu influențează direct și major deciziile luate la Bruxelles, pe 25 mai avem o nouă ocazie de a ne exprima civic și politic, de a folosi un instrument care poate consolida sau eroda un regim democratic, de a contribui la o construcție a păcii și prosperității – Uniunea Europeană, de a face un gest de recunoștință față de vizionarii părinți fondatori europeni de după cel de-al Doilea Război Mondial și față de cei care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru ca noi să putem vota liber. Un gest de normalitate, până la urmă. PNL propune Prosperitate, Națiune, Libertate! O ofertă de bun simț!

error: Content is protected !!