CSM Călărași va inaugura sala de box “Ioan Damian”

Clubul Sportiv Municipal Călărași va inaugura joi, 26 ianuarie, sala de sport, care va purta numele binecunoscutului  boxeur călărășean, Ioan Damian.

Directorul CSM Călărași, Dumitru Chirilă, a declarat pentru Actualitatea de Călărași:

„Sala poartă numele marelui sportiv călărășean Ioan Damian, cel mai bun arbitru din istoria boxului românesc, care a participat la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice și la multe Campionate Europene și Mondiale. Ne-am bucurat, permanent, de sprijinul lui și, ori de câte ori am avut o problemă, ne-a ajutat să găsim soluții. De aceea ne-am și gândit ca pentru tot ce a făcut pentru sportul călărășean, după o viață de activitate în slujba boxului, să îi cinstim numele, iar sala de sport pe care o inauguram, pe 26 ianuarie, să se numească “Ioan Damian”.

Sala va fi folosită pentru pregătirea lotului de box, are 400 de mp și foarte multe anexe, avem 4 dormitoare, cu o capacitate de 16 locuri de cazare, pentru sportivi. Secția de box a CSM Călărași este una dintre cele mai bune din România, în ultimii ani, clasându-se pe locul I la Campionatele Naționale de cadeți, de juniori și chiar la tineret.

La Campionatul Național organizat la Călărași, în 2015, am avut 4 medalii de aur și două de argint. Este o secție puternică, pe care o vom dezvolta, în continuare, având noile condiții de pregătire. Avem 47 de sportivi legitimați și mulți pe care nu am reușit, încă, să îi legitimăm.

Este o sală care a ieșit minunat, corespunde standardelor europene, pentru competiții,  cu spațiu de pregătire, vestiare, sală încălzită, apă caldă, sală de forță, dotată cu tot ce este nevoie pentru marea performanță.”, a declarat Dumitru Chirilă.

Investiția a fost făcută în 3 ani și a costat 260.000 de lei, în mare parte fondurile provenind de la Primăria Călărași. Pentru dotare, CSM Călărași a primit 20.000 de lei de la Ministerul Sporturilor, iar pe lângă cheltuielile publice au existat și sponsorizări, necesare pentru definitivarea dotărilor.

La evenimentul de joi este așteptat să participe și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca.

Please enter banners and links.

Next Post

2017/ Primăria Borcea începe anul cu proiecte privind modernizarea a 54 de străzi

mie ian. 25 , 2017
Anul 2016 a însemnat pentru Primăria comunei Borcea continuarea proiectelor de asfaltare a străzilor, dar și definitivarea procedurilor pentru a fi obținute toate avizele, fără de care unele străzi nu au putut fi puse pe lista de începere a lucrărilor. Pentru că sunt case construite pe malul Borcei, loc unde […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!