2017/ Primăria Borcea începe anul cu proiecte privind modernizarea a 54 de străzi

Anul 2016 a însemnat pentru Primăria comunei Borcea continuarea proiectelor de asfaltare a străzilor, dar și definitivarea procedurilor pentru a fi obținute toate avizele, fără de care unele străzi nu au putut fi puse pe lista de începere a lucrărilor. Pentru că sunt case construite pe malul Borcei, loc unde se află o pasăre ocrotită de lege-gâsca cu gât roșu- a fost nevoie de un studiu asupra faunei, ceea ce a întârziat începerea lucrărilor.
Despre ce a însemnat anul 2016 și ce își propune pentru 2017 Primăria Borcea, ne-a oferit amănunte primarul comunei, Aniel Nedelcu.


“Anul 2016 a început cu proiectele pe care le aveam, deja, în derulare. Am avut grijă ca la adoptarea bugetului pe anul trecut să asigurăm banii necesari cofinanțării proiectelor . Am avut în implementare, pe parcursul anului trecut, mai multe proiecte de asfaltare străzi, pe care o parte le-am finalizat, iar altele sunt în curs de finalizare, în 2017.
Am realizat peste 10 km de asfalt, anul trecut, și mai avem două proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării și pe Programul Național de Dezvoltare Rurală, pe care urmează să le finalizăm pe parcursul anului 2017.
Comuna Borcea are în derulare trei proiecte: pe Programul Național de Dezvoltare Locală , pe Programul Național de Dezvoltare Rurală și pe AFIR, adică 24 de străzi, ceea ce nu înseamnă puțin pentru o comună. Sper să fim susținuți și anul acesta pentru a finaliza toate străzile începute.
Oamenii sunt nerăbdători, așteaptă să se încheie aceste lucrări , ei știu foarte bine că avem de făcut rigolele betonate, am pus piatra și urmează să turnăm straturile de asfalt, iar pe anumite străzi am reușit să facem, inclusiv, semnalizarea rutieră și marcarea trecerii de pietoni.
Sunt proiecte mari, pe care urmează să le finalizăm pe parcursul a doi-trei ani de zile. Nu multe comune care se pot mândri cu un proiect de peste 1 milion €, pentru drumuri, pe fonduri europene, unde avem incluse nu mai puțin de 30 de străzi care urmează a fi asfaltate, ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții oamenilor, care nu mai sunt nevoiți să meargă prin pământ, până să ajungă la asfalt.
Avem luate toate avizele, pentru că în spatele unui proiect se află o muncă titanică, de la certificatul de urbanism și până la avizele de la mediu, CNADR, etc. .

Chiar am întâmpinat unele probleme la anumite străzi și vreau să aduc la cunoștința locuitorilor din Borcea, mai ales celor care stau pe partea dinspre malul Borcea, că acolo am avut de scos un aviz mai atipic. Ni s-a cerut studiul asupra faunei, pentru că acolo este o pasăre ocrotită de lege, care se numește gâsca cu gât roșu și a trebuit să facem tot felul de documente pentru a obține acele avize. Locuitorii care nu știu acest lucru întreabă de ce la ei nu se lucrează și în altă parte se fac drumurile. Sper ca de anul acesta să nu mai avem probleme. Acum suntem în procedura de licitație pentru selectarea ofertelor și sperăm ca, până la sfârșitul lunii ianuarie, să putem să încheiem această procedură, astfel încât odată cu venirea timpului frumos să asfaltăm. Cu acest proiect, prin care vor fi asfaltate 30 de străzi, vom avea, la final, 90% din comună asfaltată.

Mai avem în curs de modernizare încă 24 de străzi, care, în proporție de 70-80%, sunt terminate. În total avem 54 de străzi de făcut în comuna Borcea și sper ca, în următorii ani, să nu mai fie stradă fără asfalt.
În urmă cu 5 ani, când am venit primar, nu era o stradă asfaltată, foarte puține erau pietruite și nu se putea circula nici măcar cu căruța, dar apoi cu piciorul. Acum, cine merge în comuna Borcea, de la un capăt până la celălalt, vede că localitatea a prins contur și că se află pe drumul cel bun pentru a fi una dintre comunele frumoase și fruntașe ale județului Călărași.”, ne-a declarat primarul comunei, Aniel Nedelcu.

Please enter banners and links.

Next Post

C. Tudor, ISJ Călărași/Cum vor fi recuperate orele de școală, din zilele libere

mie ian. 25 , 2017
Luna ianuarie a debutat cu o săptămână de vacanță, în plus, pentru elevi, din cauza viscolului și a temperaturilor extrem de scăzute, în județul Călărași. Totodată, data de 23 de ianuarie a fost declarată, prin ordonanță de urgență, zi liberă. În cele două situații, recuperarea orelor se va face diferit. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!