Primarul Drăgulin:”Trebuie să privim spre viitor, învățând din trecut, cinstind memoria personalităților care au luptat pentru o Românie Unită!”

Print Friendly, PDF & Email

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a transmis călărășenilor următorul mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române:

“24 ianuarie 1859-Ziua care este legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ziua în care sărbătorim Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire.

Este o zi în care s-au pus bazele României moderne, este o zi în care trebuie să ne amintim că forța unui popor stă în solidaritatea și determinarea sa. Trebuie să privim spre viitor, învățând din trecut, cinstind memoria personalităților care au luptat pentru o Românie Unită.

Marcăm, așadar, astăzi, un moment de solidaritate și unitate a poporului român, o dovadă clară a puterii noastre de a construi împreună, de a trece peste dificultăți și de a privi cu încredere spre viitor.
La mulți ani, România!”

La 24 ianuarie 2017 se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sau ”Unirea Mică”. Acest eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, este ales și domn al Munteniei.

Țelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

CSM Călărași va inaugura sala de box “Ioan Damian”

mie ian. 25 , 2017
Clubul Sportiv Municipal Călărași va inaugura joi, 26 ianuarie, sala de sport, care va purta numele binecunoscutului  boxeur călărășean, Ioan Damian. Directorul CSM Călărași, Dumitru Chirilă, a declarat pentru Actualitatea de Călărași: „Sala poartă numele marelui sportiv călărășean Ioan Damian, cel mai bun arbitru din istoria boxului românesc, care a […]