Călăraşiul şi „bărcuţa”

Barca municipiului Calarasi

 

 

 

 

 

 

 

 

Edilul municipiului Călăraşi şi-a propus, să personalizeze municipiul aflat pe malul stâng al braţului Borcea.

Pentru că ne aflăm lângă apă, primarul Drăgulin s-a gândit să înceapă acţiunea „bărcuţelor”, amplasate lângă panoul care anunţă intrarea în municipiu. Nu vream să minimalizăm ideea, care este, de altfel, lăudabilă, de a ne defini ca municipiu reşedinţă de judeţ, dorim să punctăm, însă, acest aspect.

Avem şi un istoric, spune primarul, pentru că, în trecut, erau foarte mulţi constructori de bărci, cea mai cunoscută fiind „barca cu 7 crivace” din Călăraşi, ca una foarte bună pentru pescarii din Deltă. Identitatea vizuală este una necesară, spunem noi, pentru orice oraş, important este şi cum va fi pusă în practică, această idee, pâna la capăt.

Prima barcă a fost instalată, la intrarea în municipiu, dinspre Modelu. Doar că, cei care vor trece pe aici, nu ştiu dacă vor şi înţelege mesajul de identitate al Călăraşiului, barca pusă pe pământ, de culoare închisă, având o vizibilitate mai mică, aproape insignifiantă.  Prima acţiune de acest gen a fost făcută. Urmează celelalte intrări în oraş să fie amenajate, după aceeaşi idee, de oraş la Dunăre.

De undeva, trebuia început, şi în privinţa asocierii oraşului nostru cu apa, cu Dunărea şi, de ce nu, cu ideea de a atrage turiştii.

Cât de inspirată vi se pare, sau nu, alegerea, ne puteţi spune chiar voi, cetăţenii acestui municipiu! Chiar dacă primul pas a fost făcut deja…

Please enter banners and links.

Next Post

Centrul Regional de Formare Profesională Călărași organizează cursuri de calificare

Dum mai 19 , 2013
Centrul  Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Călăraşi, instituţie de interes naţional, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin activitatea pe care o desfăşoară, asigură calificare, recalificare şi perfecţionare profesională de calitate, în conformitate cu cerinţele pieţei.  Centrul se adresează persoanelor aflate în căutarea unui […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!