“Bune practici de cooperare internaţională”, la Călărași

videoconferintaPrima videoconferinţă,  având tema: “Bune practici de cooperare internaţională”, a avut loc la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași.

Au participat reprezentanţii mediilor academice din Ruse, Bucuresti, Constanta, Craiova, Vratsa şi Călăraşi, iar această primă videoconferință, ce a avut loc joi, 17 septembrie, a marchat începutul seriei de evenimente demonstrative, organizate în cadrul proiectului “Împreună în timp real”, implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, cu parteneri Asociaţia “Societatea “Idein”, Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare –  ARoTT – Craiova, Camera de Comerţ, Industrie  si Agricultura Călăraşi,  finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. A fost prezent, totodată, și Corneliu Trișcă, de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microtehnologie.

Reprezentanți de la Universitatea  Angel Kancev din Ruse şi Centrul Regional Academic de la Vratsa au avut ocazia unui schimb de experienţă cu colegi de la instituţiile de învăţământ superior din Bucuresti, Constanta, Craiova şi Călăraşi. Aceștia au discutat despre posibilele viitoare colaborari, in vederea valorizarii  oportunităţilor de educaţie şi cercetare.

Marian DraganPreședintele C.C.I.A. Călărași, Marian Drăgan, a spus la finalul videoconferinței: “Ne-au onorat cu prezența lor reprezentanții unor universități de prestigiu din țară, iar prezentarea făcută de la Călărași a fost audiată cu maximă atenție, de către colegii din Bulgaria. Au fost prezentate proiectele de bună practică, dar și câteva idei de proiecte, în mod direct, față în față, datorită acestui sistem de videoconferință implementat. Acum a fost o primă temă prezentată, din cele 5 care sunt cuprinse în proiect. După finlizarea acestui proiect avem în vedere să comunicăm cu administrația publică locală pentru mediul de afaceri, pentru că la sediul Camerei de Comerț funcționează Asociația Comunelor din județul Călărași. Dar luăm în calcul și faptul că vor începe noi programe cu finanțare europeană, pe care le putem fructifica și prin intermediul acestui sistem de videoconferință, implementat deja.”

Dragos HuruDragoș Huru, profesor la Universitatea ASE București, a declarat că este surprins, în mod plăcut, de acest proiect: “După 12 ani, de când am fost profesor în Călărași, pe vremea când aici funcționa un puternic centru teritorial al ASE, întoarcerea e nu numai plăcută, ci și foarte utilă. Pe lângă faptul că vorbim de o nouă tehnologie, care ne ajută să comunicăm mult mai repede și direct, acesta este un exemplu concret și eficient de schimb de bune practici, între proiectele cu finanțare europeană. În afara oricăror rezultate preconizate, cred că proiectul își îndeplinește, deja, obiectivul: acela al cooperării, și cred că am găsit suportul unui mediu social mai coeziv. Astfel, Călărașiul revine, în mod frumos, pe o hartă de interes în cercetare.”, a spus acesta.

videoconferinta CCIACrearea unei reţele de centre de videoconferinţe este rezultatul principal al proiectului “Împreună în timp real”, prin care partenerii urmăresc îmbunătăţirea infrastructurii de comunicare din regiunea transfrontalieră Bulgaria-România şi, prin urmare, rezolvarea problemelor cu accesibilitatea şi locaţia izolată a regiunii.

Reţeaua este bazată pe cele mai noi soluţii tehnologice ce oferă sentimentul de prezenţă reală a participanţilor şi realizează un mediu de comunicare vie, cu imagine cristalină şi sunet perfect. Proiectul “Împreună în timp real” este finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Conturile în lei și valută, prezente și viitoare, ale lui Ștefan Poenaru și Văleanu Traicu Maria Ecaterina puse sub sechestru

lun sept. 21 , 2015
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților: POIENARU ȘTEFAN, administrator al SC Agrofam Holding SRL și S.C. Agrofam Prod SRL, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: – complicitate la infracțiunea de folosirea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!