Au fost înmânate mandatele de parlamentar! Aflaţi ce i-a spus Steriu lui Iliuţă

Preşedintele Biroului Electoral Județean, Gheorghe Stoian a înmânat vineri, 14 decembrie, mandatele de parlamentar, aleşilor judeţului Călăraşi. Până aici, nimic deosebit! Surprinzătoare este însă atitudinea pe care a avut-o acesta faţă de presă, considerând că un astfel de moment nu trebuie anunţat, totul trebuind să se desfăşoare probabil într-un cadru “intim”. Comportamentul faţă de presă a fost unul sfidător nu doar cu această ocazie, deoarece la alegerile din 9 decembrie presa a fost plimbată între BEJ şi Statistică pentru datele oficiale. Deşi presa naţională făcea publice, de zor, date primite de la BEJ-urile din diferite localităţi sau de la Biroul Electoral Central, la Călăraşi era “amuţenie” totală, spartă până la urmă de  prefectul George Iacob, care a reglementat situaţia.

Deoarece evenimentul de astăzi nu avea cum să rămână atât de “intim”, precum probabil şi-a dorit BEJ Călărași, prin proasta sa organizare, presa locală a aflat de eveniment, fiind prezentă la faţa locului.

Revenind la eveniment, festivitatea a avut loc la Prefectura Călărași cu participarea celor 9 parlamentari pe care îi are județul nostru: doi senatori USL, Liviu Tomoiagă și Iulian Dumitrescu, și 7 deputați, din care 5 USL: Daniel Florea, Valeriu Steriu, Dan Ștefan Motreanu, Aurel Niculae, Raluca Surdu; unul de la ARD – Vasile Iliuță și unul PP-DD-Maria Dragomir.

Cum pentru majoritatea aleşilor, obţinerea unui mandat de parlamentar a fost în premieră absolută, aceştia au dorit să adreseze mulţumiri şi să promită că vor face echipă pentru Călăraşi.

Liviu Tomoiagă, Colegiul 1 Senat: “Le mulţumesc tuturor! Nu sunt călărăşean, sunt foarte călărăşean, sufletul meu este aici, gândirea mea din acest moment este numai de a face ceva pentru acest judeţ şi voi fi alături de oameni în permanenţă!”

Maria Dragomir, deputat Colegiul 1: “Vreau să mulţumesc tuturor călărăşenilor care  m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat şi să îi asigur că îi voi reprezenta cu mare cinste În Parlamentul României.”

Raluca Surdu, deputat Colegiul 5: “Le mulţumesc tuturor alegătorilor noştri, îi respectăm, îi iubim şi ne-au demonstrat că şi ei au aceleşi sentimente faţă de noi. Le mulţumesc instituţiilor care s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea alegerilor cu cinste, onoare şi responsabilitate. Îi asigur pe cetăţeni că aşa cum am fost şi cu trei ani înainte de alegeri alături de ei, voi fi şi în următorii 4 ani!”

Iulian Dumitrescu, senator Colegiul2: “Sunt foarte mulţumit că am ajuns aici. Îi mulţumesc preşedintelui Filipescu pentru că a crezut în mine şi mi-a dat această şansă, şi nu vreau să dezamăgesc oamenii care şi-au pus multe speranţe în noi!”

Daniel Florea, deputat Colegiul 1: ”Vreau să mulţumesc tuturor călărăşenilor care au participat la vot, indiferent pe cine au votat, important este că şi-au exprimat părerea. Le mulţumesc echipelor de campanie ale USL din municipiu, care nu au făcut nicio diferenţă că era un candidat de la PSD şi nu de la PNL sau PC, le mulţumesc contracandidaţilor că au făcut o campanie frumoasă, curată şi sunt convins că în acest moment Călăraşiul are o echipă foarte bună de parlamentari!”

Valeriu Steriu, deputat Colegiul2: “Am o listă lungă de mulţumiri, în primul rând alegătorilor, în egală măsură primarilor din localităţile în care s-au implicat, preşedinţilor Filipescu şi Ştefan, colegilor de campanie şi toată stima şi pentru Vasile Iliuţă care a ţinut în colegiul 2 o luptă foarte fie, care s-a simţit!”

Vasile Iliuţă, deputat Colegiul 2:” Dacă am avut un contracandidat ministru secretar de stat, Steriu, vreau să îi mulţumesc că am ajuns în final amândoi deputaţi. Astăzi este un moment istoric la Călăraşi, îi spun echipei USL “Mult noroc”, pentru că a reuşit cea mai mare performanţă pe care o putea da un judeţ! Eu mă bucur că fac parte din acest câştig istoric, pentru că am o echipă de colegi deputaţi tineri şi cred ca pot să fac echipă cu ei, chiar dacă o să fiu în opoziţie!”

Dan Ştefan Motreanu, deputat Colegiul 3: “Doresc să mulţumesc cetăţenilor care au participat la vot, celor care m-au votat şi au făcut-o într-un număr foarte mare. Este acest vot şi o confirmare a muncii mele şi o reconfirmare a mandatului pe care l-am primit în 2008. Dealtfel, sunt singurul parlamentar din judeţul Călăraşi, care mi-am reînnoit mandatul primit în 2008.”

Aurel Niculae, deputat Colegiul 4: “Sunt decanul de vârstă al parlamentarilor din judeţ şi doresc să le mulţumesc co-preşedinţilor USL pentru că au spus că luăm 7 mandate, şi iată că avem 9. Le mulţumesc cetăţenilor din Colegiul 4, dar şi primarilor de toate culorile, care s-au alăturat  proiectului USL. Felicit Prefectura şi BEJ-ul pentru buna organizare a alegerilor!”

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Călărășeni, grăbiți-vă să plătiți cu 10% mai puțin, taxele și impozitele

vin ian. 11 , 2013
Modificata ultima data in 2009, legislatia nationala privind stabilirea nivelului taxelor si impozitelor locale prevedea acordarea posibilitatii ca primariile sa le ajusteze cu  o crestere a acestora, proportional cu inflatia ultimilor 3 ani, adica 16 % sau sa ramana la acelasi nivel al taxelor. In cadrul unei conferinte de presa, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!