ALDE Călărași își bate joc de candidații săi?

Dacă nu ar fi 8 martie, am putea spune că este 1 aprilie, ziua în care ALDE Călărași se ține de șotii. Pentru că, în cursul acestei dimineți, am primit două comunicate de presă, unul semnat de președintele ALDE, organizația județeană Călărași, Bogdan Georgescu, cel de-al doilea, de Virgil Dumbravă, președinte ALDE, filiala municipală.

Publicăm, mai jos, ambele comunicate primite:

COMUNICAT
Dragu NÎn urma evaluărilor, efectuate la solicitarea conducerii centrale a ALDE, prin sondaj de opinie realizat de către profesionişti acreditaţi în cercetare sociologică, domnul Nicolae Dragu a obţinut cele mai mari valori ale încrederii cetăţenilor şi ale intenţiei de vot pentru funcţia de primar al Municipiului Călăraşi.

Urmare a rezultatului sondajului de opinie, domnul Nicolae Dragu a fost desemnat, de către conducerea centrală a partidului, candidat la funcţia de primar al Municipiului Călăraşi, din partea ALDE.

Comunicarea deciziei a fost facută de domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, în prezenţa conducerii Filialei judeţene Călăraşi şi a domnilor Nicolae Dragu şi Virgil Dumbravă.

Filiala Judeţeană Călăraşi a ALDE, salută cu satisfacţie decizia conducerii centrale de a desemna pe domnul Nicolae Dragu drept candidat la funcţia de primar al Municipiului Călăraşi şi exprimă public încrederea în şansele candidatului nostru, al ALDE, de a câştiga competiţia electorală pentru funcţia de primar al Municipiului Călăraşi.

Totodată, Filiala Judeţeană Călăraşi a ALDE, susţine public necesitatea respectării stricte a legii, atât în campania electorală, cât şi în ziua votului, militând pentru sancţionarea cu maximă severitate a abuzurilor sau a încercării de influenţare a cetatenilor prin mijloace nelegale sau ameninţări.

Suntem convinşi că menţinerea climatului de legalitate, respectându-se cu sfinţenie dreptul la opinie al cetăţeanului, mai ales în perioada alegerilor, este în interesul major al cetăţenilor. Numai alegerile libere, fără constrângeri, pot asigura, cu adevărat, reprezentativitatea mandatelor încredinţate de cetăţeni prin vot.

 Bogdan Georgescu

copreşedinte,Filiala Judeţeana Călăraşi a ALDE

 

ERATĂ

Extras din comunicatul domnului Georgescu

“Comunicarea deciziei a fost facută de domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, în prezenţa conducerii Filialei judeţene Călăraşi şi a domnilor Nicolae Dragu şi Virgil Dumbravă.

Filiala Judeţeană Călăraşi a ALDE, salută cu satisfacţie decizia conducerii centrale de a desemna pe domnul Nicolae Dragu drept candidat la funcţia de primar al Municipiului Călăraşi şi exprimă public încrederea în şansele candidatului nostru, al ALDE, de a câştiga competiţia electorală pentru funcţia de primar al Municipiului Călăraşi.”

Virgil DumbravaComunicat,

Pentru buna informare a cetatenilor Calaraseni,si in special a membrilor de partid ALDE,va informez ca acest comunicat contine o mare dezinformare,domnul presedinte Tariceanu si domnul presedinte Constantin ,nu au luat o decizie in privinta candidaturii domnului Dragu sau a domnului Dumbrava ,la Primaria Municipiului Calarasi.S-a discutat pe marginea unui sondaj de opinie ,urmand ca in perioada urmatoare sa avem discutii in cadrul filialei ,apoi sa rediscutam cu conducerea centrala a partidului cand va fi desemnat candidatul partidului la Primaria Municipiului Calarasi.

Deasemenea nu s-a discutat nimic in cadrul biroului executiv municipal ALDE sau in cadrul biroului executiv judetean ALDE si mai mult decat atat comunicatul de presa este semnat doar de Georgescu nu si de celalalt copresedinte cum ar trebui.

Va multumesc,

Virgil Dumbrava

Presedinte ALDE filiala municipala Calarasi

 Situația de față este unică, întâlnită la partidele din județ, ALDE Călărași având o problemă clară în ceea ce privește desemnarea candidatului, la Primăria Călărași. Cert este că există o lipsă de comunicare totală între cele două conduceri interne din partid, Georgescu-Dumbravă, primul arătând exact pe cine susține la conducerea Primăriei Călărași, în detrimentul președintelui de la municipiu.

Nu ar fi rău deloc acest lucru, atâta timp cât lucrurile ar fi fost stabilite clar la centru, sau în interiorul conducerii partidului, cu buna știință a tuturor părților implicate. Dar cel de-al doilea comunicat vine să infirme decizia anunțată de Bogdan Georgescu, ceea ce subliniază, încă o dată, că ALDE Călărași are o problemă în interiorul partidului, pe care nu știe să o gestioneze corect, și în plus, își ia în derâdere proprii candidați, niciuna dintre variante, Dragu sau Dumbravă, neștiindu-se exact dacă este cea corectă sau cea care urmează să fie infirmată ulterior.

Este de așteptat ca ordinea aici să fie făcută de conducerea centrală a partidului, singura voce care va putea să clarifice cum stau lucrurile și candidații, în ALDE Călărași, pentru ca cetățenii să nu rămână cu întrebarea, veșnic actuală:” Eu cu cine votez?”

Please enter banners and links.

Next Post

Proiect de prevenire a infracţiunilor săvârşite cu violenţă

mie mart. 9 , 2016
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi lansează Proiectul  „Bumerangul violenţei”, pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul urban şi rural.  Aceasta se desfăşoară în perioada martie – decembrie 2016, în scopul menţierii siguranţei cetăţenilor, prin informarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!