A trecut un an….

alegeri 2La fiecare patru ani, suntem îndemnaţi să venim la vot, fiind bombardaţi, din toate părţile, cu mesaje, care mai de care, optimiste. Pentru cei în funcţie, realizările, multe, puţine, sunt prezentate ca adevărate opere de măreţie, care trebuie neapărat continuate tot de cel pe care lumea l-a votat, în mandatul precedent.

Contracandidaţii, scot în față lipsurile, drumurile neasfaltate, cartierele fără apă sau canalizare, lipsa parcărilor sau prezenţa câinilor comunitari, de care pare că nu vom scăpa, decât dacă vin ei la putere.

Înarmaţi cu încredere, cu speranţa că, de data asta, sigur cei pe care îi vom vota vor face ca lucrurile să meargă bine, ne prezentăm la vot şi aşteptam, apoi, să nu fim dezamăgiţi de cei în care ne-am pus toată baza. O mare parte dintre cetăţeni sunt deja resemnaţi, renunţând, demult, să se mai deplaseze la urnele de votare, dar pentru judeţul şi municipiul Călăraşi, participarea la alegerile locale din 2012 a fost una destul de importantă, prezenta la vot, de peste 55 %, situându-ne în primele 7 judeţe din ţară.

Dar în ce domeniu mai suntem noi aşa în faţă?

Ştim, şi ni se tot repetă, eficiența unui mandat de ales local se judecă la patru ani, dar semnele bune apar încă din primul an. Şi a trecut deja un an din mandatul aleşilor noştri locali.

Optimiştii, dar şi partizanii politici ar spune că deja se văd schimbările în bine în urbea noastră.

Însă marea majoritate a cetăţenilor nu mai are răbdare. Oamenii vor ca lucrurile să se mişte mai alert. Îşi doresc ca banii, mulţi, puţini, să fie direcţionaţi, în mod transparent, spre adevăratele priorităţi ale municipiului, şi să fie cheltuiţi eficient.

Şi ar fi bine ca acele rapoarte anuale de activitate, pe care le prezintă aleşii noştri, şi obiectivele propuse în continuarea mandatului, să fie cunoscute de cât mai mulţi, pentru că, astfel, putem să ne exprimăm opiniile, nu numai odată la patru ani. Am putea să îndreptăm unele lucruri şi, poate, propunerile noastre îi vor ajuta pe cei care ne conduc să ia deciziile cele mai bune. Sperăm!

 

Please enter banners and links.

Next Post

Manifestări de Ziua Eroilor în județul Călărași

vin iun. 14 , 2013
  În județul Călăraşi s-au organizat ieri, 13 iunie, mai multe manifestări menite să marcheze Ziua Eroilor. An de an, eroii neamului sunt omagiaţi concomitent cu sărbătoarea Înălţării Domnului. Pentru călărăşeni şi autoriţătile prezente la eveniment, a fost un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!