A fost aprobat Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020

Print Friendly, PDF & Email

BRCTBiroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), instituție ce va asigura Secretariatul Comun și Controlul de prim nivel pentru beneficiarii români ai programului, anunță faptul că a fost aprobat Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 (PCT Ro-Bg 2014-2020).

Decizia a fost luată în cadrul celei de-a șasea întâlniri a Grupului Comun de Lucru pentru pregătirea PCT Ro-Bg 2014-2020, desfășurată în București, în data de 22 iulie 2014. Pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management, PCT Ro-Bg 2014-2020 este primul program de cooperare teritorială europeană aprobat de Grupul Comun de Lucru pentru programare.

Reprezentantul Comisiei Europene la această întâlnire, Kypros KYPRIANOU, a felicitat munca echipei româno-bulgare, subliniind faptul că este primul program de cooperare din sud-estul Europei a cărui versiune finală a primit aprobarea grupului comun de lucru pentru programare.

Structurat în cinci axe prioritare și cu un buget total de 215 milioane de euro asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională, noul program operațional își propune capitalizarea rezultatelor obținute din actualul program printr-o serie de intervenții concepute pentru a aborda principalele provocări și nevoile de dezvoltare identificate în zona de graniță. 

Documentul va fi supus în perioada următoare aprobării celor două state membre și transmis către Comisia Europeană înainte de termenul limită 22 septembrie 2014.

Referitor la această decizie și la recunoașterea de către membrii Grupului Comun de Lucru a contribuției BRCT Călărași în desfășurarea procesului programatic, directorul executiv al BRCT Călărași, Nicoleta MINCU, a asigurat toate părțile interesate de faptul că instituția va acționa în continuare ca un punct de contact și suport pentru definitivarea documentelor ce vor sta la baza implementării următorului program.

Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020, vă invităm să accesați pagina de internet: www.cbcromaniabulgaria.eu. 

 BRCT 2 DSC_0043

 

Please enter banners and links.

Next Post

Filipescu: ,,A fost la reuniunea UNPR, dar nu vine la Congresul PNL !”

joi iul. 24 , 2014
Demisia edilului Daniel Drăgulin din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale, dar şi din cea de vicepreşedinte al fililalei judeţene a PNL Călăraşi, nu l-a lăsat indiferent pe şeful său de partid, Răducu Filipescu. Acesta a susţinut, în spaţiul public, că i-a dat edilului călărăşean un ultimatum: până la data […]