UPDATE: Senatorul Liviu Tomoiagă: „Nu sunt incompatibil!”

Print Friendly, PDF & Email

Liviu Tomoiaga, senatorAgenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.
Printre parlamentarii declaraţi incompatibili se află şi senatorul Colegiului 1 Călăraşi, Liviu Tomoiagă, care s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19 decembrie 2012 – 12 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. GREENERGO ENTERPRISES S.A., spune în decizia sa, ANI.
Senatorul Tomoiagă a declarat:
„In urma comunicatului facut public, astazi, de ANI fac urmatoarele precizari:
Am înfiinţat firma Greenergo Entrerprises, o firmă fără venituri şi inactivă. Conform actului constitutiv şi înscrisurilor oficiale am figurat ca administrator al acestei firme. Tot în documentele firmei se prevede că mandatul meu de administrator se încheia în luna octombrie 2012.Eu am devenit senator în decembrie 2012.
Am depus la ANI ,acum 30 de zile punctul meu de vedere. Este dreptul ANI de a-şi îndeplini menirea. În ceea ce mă priveşte, respectul şi consideraţia faţă de cetăţeni,faţă de respectarea legii, sunt reflectate clar si indiscutabil de situatia reală, care indica categoric că nu sunt incompatibil .Conform actului constitutiv calitatea mea de administrator la Greenergo Entrerprises a expirat în octombrie 2012. Eu am devenit senator în decembrie 2012. ”
Cu stima,
Liviu Tomoiagă
Senator PNL Calarasi

Senatorul a declarat că va ataca în instanță decizia ANI. Dacă Liviu Tomoiagă va fi declarat incompatibil de către instanţă, atunci acesta îşi va pierde funcţia de senator şi nu va mai putea candida la următoarele alegeri, din 2016.

Please enter banners and links.

error: Content is protected !!