Aproape 1 milion de euro propuși în buget, pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Primăriei Municipiului Călăraşi

bani caramiziDin cele 125 de miliarde de lei vechi propuse a se aloca realizării de investiţii în anul 2013, de către primăria municipiului Călăraşi, suma cea mai mare – 40 de miliarde lei vechi (900.000 de euro), va fi direcţionată către finalizarea noului sediu al primăriei, aripa nord a Centrului de Cultură şi Administraţie “Barbu Ştirbei”. De asemenea, 13 miliarde lei vechi vor fi alocaţi pentru susţinerea proiectului “Extindere şi modernizare Centru de zi pentru persoane cu handicap” – proiect finanţat prin P.O.R., 10 miliarde lei vechi pentru amenajarea parcului de la Sala Polivalentă şi 2,6 miliarde lei vechi pentru continuarea lucrărilor la parcul Constructorilor.

Pentru zona de agrement Dumbrava vor fi alocaţi 1,4 miliarde lei vechi pentru realizarea proiectului tehnic şi a execuţiei lucrării de alimentare cu energie electrică, în acelaşi parc  urmând a se construi şi un WC public, pentru care a fost alocată suma de 750 de milioane lei vechi.

Dacă fostul primar Dragu dorea să supravegheze video cimitirele din oraş, actualul executiv propune alocarea a 800 de milioane lei vechi pentru supravegherea video a parcurilor – 200 milioane supraveghere video parc Luceafărului, 200 de milioane supraveghere video parc Năvodar, 200 de milioane supraveghere video parc Victoriei şi 200 de milioane supraveghere video parc Sf. Anastasia.

Importante sume de bani vor fi alocate în anul 2013, realizării unor lucrări în domeniul alimentarii cu apă şi canalizării: 15,29 miliarde lei vechi vor fi destinaţi extinderii reţelelor de canalizare pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Cărămidari, Mircea cel Bătrân, Ion Creangă, Aurel Vlaicu, Bujorului, Crăiţelor, Porumbeilor, Tufănelelor, Răsăritului, George Coşbuc şi Cartier Tineri I, iar pentru lucrările de alimentare cu apă vor fi asigurate resursele financiare necesare finalizării proiectului “Sursa alternativă de siguranţă din strat de profunzime şi canalizare zona industrial Nord a municipiului Călăraşi “şi alimentarii cu apă a cartierului Tineri.

Nici pregătirea proiectului de anvelopare termică a blocurilor nu a fost uitată, fiind alocate sumele necesare realizării documentaţiei tehnice şi a dosarului de finanţare. Pentru pregătirea viitoarelor strategii locale, primăria a alocat în acest an 1,5 miliarde lei vechi – 1 miliard pentru “Strategia şi perspectivele de dezvoltare ale municipiului Călăraşi” şi 500 de milioane pentru Studiu “Plan de acţiune pentru energie durabilă”

Acestea ar fi, în principal, propunerile de alocare bugetară pentru anul 2013, lansate spre consultare de executivul primăriei. Aveţi la dispoziţie 15 zile pentru a vă spune punctul de vedere, inclusiv în scris, pentru că, începând cu 28 martie, data propusă pentru aprobarea bugetului municipiului Călăraşi, pentru anul 2013, propunerile actuale vor deveni documentul de lucru al primăriei.

 

Please enter banners and links.

Next Post

„Olteniţa este PSD-istă”, spune președintele organizației municipale a PSD Oltenița, Petre Țone

sâm mart. 16 , 2013
Astăzi, 16 martie, organizația municipală a PSD Oltenița a organizat alegerea președintelui, a secretarului-executiv, a vicepreședinților, trezorierului și a celor 9 membri în Biroul Municipal. Fără emoții, toți cei înscriși în cursă pentru funcțiile menționate au fost aleși, prin vot direct şi în unanimitate, de către membrii PSD locali, dat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!