C. Tudor, ISJ Călărași/Cum vor fi recuperate orele de școală, din zilele libere

Luna ianuarie a debutat cu o săptămână de vacanță, în plus, pentru elevi, din cauza viscolului și a temperaturilor extrem de scăzute, în județul Călărași.

Totodată, data de 23 de ianuarie a fost declarată, prin ordonanță de urgență, zi liberă. În cele două situații, recuperarea orelor se va face diferit.

“Pentru cursurile care nu s-au desfășurat luni, 23 ianuarie, Ministerul Educației a decis ca orele să fie recuperate până pe 31 ianuarie, zilnic, de luni-vineri, până la recuperarea integrală a cursurilor sau să se învețe sâmbătă, 28 ianuarie,  fiecăre unitate școlară putând să-și stabilească programul. Recuperarea pentru orele de muncă din ziua de 23 ianuarie este valabilă pentru toate instituțiile publice, și noi, la Inspectoratul Școlar Județean, încă de săptămâna trecută ne-am prelungit programul cu câte o oră, dând un ordin în acest sens, pentru a nu veni sâmbăta la muncă.

Pentru cele 5 zile de curs în care nu s-a învățat, din cauza vremii nefavorabile, Ministerul a decis ca orele să se recupereze, până pe 31 mai, în timpul săptămânii, nu și în zilele de sambătă.

Fiecare școală va recupera cele cinci zile, cu 25 sau chiar 30 de ore de curs, care vor fi trecute în condică pentru că, altfel, cadrele didactice nu își vor lua salariile integral.”, a declarat inspectorul general școlar, Constantin Tudor, pentru Actualitatea de Călărași.

 

Please enter banners and links.

Next Post

2016/ Structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Călăraşi au executat 5307 misiuni

joi ian. 26 , 2017
Vineri, 20 ianuarie, la Sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, a avut loc acţiunea privind „Evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, în anul 2016”. La această activitate, au participat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!