1000 de lei, lunar, pentru angajarea tinerilor cu risc de marginalizare socială

Print Friendly, PDF & Email

foto tribuna.roTinerii cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, cu risc de marginalizare socială, care se află în căutarea unui loc de muncă, sunt sprijiniți de AJOFM  Călărași, atât prin subvenționarea locurilor de muncă pentru încadrarea acestora, cât și prin  realizarea acompaniamentului social personalizat și  activităţi de informare şi promovare a intereselor acestora, în rândul angajatorilor.

Acompaniamentul social personalizat se realizează în baza unui contract de solidaritate. Contractulul de solidaritate se încheie între AJOFM Călărași şi tânăr pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an.

Angajatorii, care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială  şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, sunt denumiţi angajatori de inserţie și beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Dacă la data expirării perioadei pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate angajatorul de inserţie menţine raportul de muncă cu tânărul, atunci beneficiază lunar, pentru această persoană, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul ar fi primit-o dacă raporturile de muncă ar fi încetat la acea dată din motive neimputabile persoanei.  Suma se acordă angajatorului pe perioada menţinerii raporturilor de muncă, dar nu mai mult de 2 ani.

Potrivit Legii 250/2013, tânărul cu risc de marginalizare socială  este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se află în căutarea unui loc de muncă, se înregistrează la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi se încadrează în una dintre următoarele categorii: se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilităţi; nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;  are copii în întreţinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victimă a traficului de persoane, informează responsabil mass-media, Simona Donciu.

Please enter banners and links.

Next Post

Află ce vârstă au plămânii tăi, la Spitalul TBC Călărași

mar nov. 12 , 2013
În luna noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) medici, din 34 de oraşe, oferă spirometrii gratuite. Această analiză reprezintă investigaţia cea mai potrivită pentru a identifica BPOC şi pentru a afla ce vârstă au plămânii tăi. Testul se face simplu şi rapid iar rezultatele se dau […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!