Ziua Drapelului Național marcată de UNPR Călărași

conferinta de presaOrganizația județeană a UNPR Călărași a organizat o conferință de presă pentru a marca Ziua Drapelului Național.

Președintele UNPR Călărași, dep. Aurel Niculae, a adus în atenția mass-media mesajul transmis de primul-ministru interimar, totodată viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea:

“Dragostea pentru simbolurile naționale se naște din fragedă copilărie. Tricolorul reprezintă pentru mine una dintre cele mai importante amintiri. Copil fiind mergeam alături de tatăl meu – militar de carieră – la ceremoniile militare unde drapelul național era ridicat pe catarg pe ritmul imnului național.

Așadar, pot să spun că respectul și dragostea față de valorile naționale mi-au fost insuflate încă din copilărie, așa cum ar trebui să se întâmple în fiecare familie de români, oriunde s-ar afla.

Am urmat o carieră militară și de fiecare dată când văd tricolorul îmi amintesc de lucrurile importante care contează în viață – istoria și tradiția unei țări, prosperitatea ei, înaintașii noștri, familia și prietenii – tot ceea ce ne aduce împreună ca aparținători ai unei națiuni.

Familia din care provin și cariera militară urmată, m-au ajutat și ca politician să văd lucrurile întotdeauna prin prisma interesului național.

Mai ales acum, ca prim-ministru interimar, ca viceprim-ministru pentru securitate națională mi-am propus ca în instituțiile statului român, oamenii să se aplece mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară, dar și pentru recunoașterea publică a celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național.

Pentru aceste trei culori militarii români au murit, pe câmpul de luptă,  în teatrele de operații, au luptat pentru democrație și libertate, iar noi cei de-acasă îi onorăm și îi cinstim.

Demonstrarea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte în inima fiecărui român, mai ales acum, în zilele noastre când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem datori cu toții să cinstim simbolurile identității noastre naționale.

La mulți ani tricolor! La mulți ani România!”

 Gabriel OPREA

 PRIM-MINISTRU INTERIMAR

VICEPRIM-MINISTRU PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

 
În prima parte a zilei, reprezentanții UNPR Călărași au participat la ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național, organizată de Prefectură, eveniment la care au fost prezenți și reprezentanții celorlalte instituții publice din Călărași.

conferinta

 

1drapel 3 drapel 4 drapel 5

drapel 2 Aurel Niculae

Please enter banners and links.

Next Post

76,6%, rata de promovabilitate la Evaluarea Naţională, în judeţul Călăraşi. Două eleve au obţinut media 10

vin iun. 26 , 2015
Vineri, 26 iunie, au fost date publicităţii rezultatele la Evaluarea Naţională. 79,3% dintre elevii care au susţinut examenul de capacitate au obţinut note de peste 5 la nivel naţional. Examenul de capacitate din acest an a adus şi în judeţul Călăraşi rezultate mult mai bune. Din cei 2268 de elevi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!