Răducu Filipescu:,, Cu gândul la DNA, dorm liniştit!”

Print Friendly, PDF & Email

felipeMarea majoritate a călărăşenilor îşi pune întrebarea cum conducerea administraţiei judeţene nu a intrat, până acum, în vizorul procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în condiţiile în care, mai mult de jumătate dintre preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene au mari probleme cu justiţia, pentru că au săvârşit fapte ilegale. Întrebat pe această temă, preşedintele Răducu Filipescu a răspuns că nu îi este teamă de o eventuală anchetă a DNA-ului, pentru că nu a încălcat legea. Chiar dacă au existat anumite suspiciuni, în spaţiul public, privind cheltuirea banului public de către Consiliul Judeţean, Răducu Filipescu se simte ,,curat ca lacrima”.

 

,,Dorm liniştit, pentru că n-am făcut nimic! Nu sunt un om bogat. Am o casă pe care am făcut-o în perioada anilor ‘94 –’95, pe un teren dat de mătuşa mea, pe care n-am dat niciun ban şi am „un jaf ” de maşină cu care umblu şi acum. Nu vreau să cumpăr alt autoturism. Aş fi idiot să fac împrumut la bancă ca să cumpăr o maşină nouă. Am maşina aia neagră a Consiliului Judeţean cu care mă deplasez prin oraş, iar în concediu, merg cu maşina mea. Nu mi-a trebuit nimic în plus! Am casa mea, am casa mamei mele, am casa soacră-mii, am terenul de la Sinaia , am un apartament în Bucureşti şi un teren în Ilfov. Dacă le-aş vinde pe toate, la preţurile de acum, aş trăi liniştit până la adânci bătrâneţi. Nu am fost interesat să fac mai mult, pentru că nu am cui să las, deoarece nu am copii.”, a spus Filipescu.

Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean a confirmat că instituţia sa a fost călcată, în mai multe rânduri, de procurorii DNA. ,, Au venit, ( n.r.-procurorii DNA), ne-au căutat şi în urechi, dar n-au găsit nimic!”, a mai adăugat Filipescu.

În opinia sa, acest lucru se datorează activităţii şefilor de servicii din cadrul Consiliului Judeţean . ,,Am un contabil şef, doamna Mureşean Paraschiva, care este foarte cinstită. Ceilalţi directori şi-au văzut de treabă. Nu am probleme! Il am pe Tudone (n.r.- secretarul judeţului ) care nu ne lasă să mişcăm în front. Numai că, acum tremură carnea pe el cu dosarul acela, nenorocit, cu retrocedările de la Fundulea şi Nana.”, a mai adăugat Răducu Filipescu.

Așa că, Filipescu nu crede că va fi clientul procurorilor DNA. Însă, vorba proverbului: ,,Nu zice ,,hop”, înainte să treci pârleazul!”

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Ziua Drapelului Național marcată de UNPR Călărași

vin iun. 26 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Organizația județeană a UNPR Călărași a organizat o conferință de presă pentru a marca Ziua Drapelului Național. Președintele UNPR Călărași, dep. Aurel Niculae, a adus în atenția mass-media mesajul transmis de primul-ministru interimar, totodată viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea: […]