Zilele comunei Borcea, o manifestare de succes, dedicată locuitorilor


MII DE BORCENI PREZENTI LA ZIUA LORCa în fiecare an, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu, reușește să-i aducă aproape pe cetățeni, prin manifestarea tradițională: Zilele Comunei Borcea. Invitații de muzică populară și ușoară, mâncărurile care sunt servite, cu acest prilej, atmosfera de sărbătoare, sunt ingredientele care, an de an, aduc cu ele rețeta succesului. Prin prezența lor, miile de locuitori demonstrează că acesta este un moment așteptat, așa cum este și Boboteaza, un alt eveniment apreciat, care este organizat de Primăria Borcea.

DESCHIDEREA MANIFESTARILORManifestarea a debutat cu o slujbă de sfințire, oficiată de preoții comunei, după care primarul Aniel Nedelcu le-a adresat câteva cuvinte locuitorilor:

„Bunul Dumnezeu a făcut să ne întâlnim, la o zi frumoasă,  de sărbătoare, pentru comuna noastră: „Zilele Comunei Borcea”. Este un prilej să vă mulțumesc că ați avut încredere în mine, pentru a conduce, mai departe, această minunată comună și pe oamenii ei gospodari. Vreau să fie una dintre comunele fruntașe, ale județului Călărași, pentru că sunt proiecte pe care le-am început și le-am finalizat, altele urmează să fie implementate, dar numai împreună putem construi, pas cu pas, treaptă cu treaptă, pentru a duce comuna acolo unde îi este locul,  o comună europeană, de care să fim mândri, peste ani. Le mulțumesc tuturor sponsorilor care au venit alături de Primărie și de Consiliul Local, pentru a organiza aceste zile frumoase, dedicate borcenilor, dar și Jandarmeriei, Poliției, Subunității de Pompieri ISU Călărași. Este un prilej de bucurie pentru locuitori, de a se întâlni, a se distra și a gusta din bunătățile pregătite aici.”

După eveniment, pentru Actualitatea de Călărași, primarul comunei Borcea a declarat:

ANDA ADAM SAm avut două zile de sărbătoare. Ne-au cântat și încântat: Anda Adam, Cristi Rizescu, Nemuritorii, Haiducii, formația Albatros, Bambi, taraful de la Chișinău, precum și mulți alți invitați. Tot ceea ce fac este din dragoste pentru locuitorii comunei Borcea, pentru că, fără ei, noi, primarii, nu am exista și nu am reuși să facem nimic.  Pentru a BAMBI Sorganiza aceste două zile ne ia aproape o săptămână să punem toate detaliile la punct. Agenții economici care vând aici sunt din Borcea, pentru că așa este normal să se întâmple, iar banii rămân în comunitate.

Ce proiecte pregătiți pentru comună?

Sunt proiecte noi în lucru, dar și în implementare, pentru a continua asfaltarea străzilor canalizarea, avem un proiect pentru o sală de sport, concurența este foarte mare, dar ne dorim să prindem o cât mai bună finanțare. Pe AFIR, pe Sub-Măsura 7.2: “Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” avem un punctaj bun, suntem printre județele fruntașe și cred că vom prinde finanțare.

Sprijinul acordat prin Sub-Măsura 7.2 este pentru  investițiile de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale, investiții de înființare, extindere şi îmbunătățire a infrastructurii de apă / apă uzată în localitățile rurale din aglomerările umane între 2.000 – 10 000 locuitori, investiții în infrastructura educațională și socială. Ar însemna 1 milion de euro, care vin în comuna Borcea, pentru sala de sport și asfaltarea de străzi.

Care sunt gândurile dvs., pentru locuitorii comunei Borcea?

Le transmit să aibă încredere în administrația locală, pentru că, în al doilea mandat, am plecat deja cu un plus, în ceea ce privește modernizarea comunei. Doar prin strădania conducerii Primăriei și a locuitorilor putem să reușim, în ceea ce ne propunem. Trebuie să fim o familie marită și unită.”

MARIA ZAHARIAAm stat de vorbă și cu câțiva artiști, care au urcat pe scenă

Astfel, am aflat că Maria Zaharia, actuala solistă a formației Albatros, trupa care a lansat melodia „S-a mărit armata”, cântă și într-o altă formulă muzicală,GIMNASTA BEATRICE TATARU Lol Play, alături de Leya D, cunoscută pentru piesa Karma, fostă participantă la X-Factor.
Lor li s-a alăturat tripla campioană mondială la gimnastică aerobică, Beartice Tătaru, cea care a susținut un moment de dans extraordinar, îmbinat cu elemente acrobatice.

MARIAN HAIDUCUL SHaiducul Marian este CĂLĂRĂȘEAN

Marian Niculae este cel care a pornit și un proiect solo, Marian Haiducul, iar la Zilele Comunei Borcea a avut și calitatea de prezentator.

Vocea trupei Haiducii ne-a declarat:

Marian Niculae: Misiunea de prezentator nu este departe de cea de artist, pentru că ești tot aproape de public. Noutatea constă în faptul că-mi prezint colegii de breaslă. Îmi place să mă apropii de public prin cântec, dar și prin dialog.

Sunteți de 16 ani, pe scenă, cu trupa Haiducii.

Marian Niculae: Foarte bine ați spus! Suntem de 16 ani împreună. Pare mult timp și lumea se întreabă ce vârstă ai, dacă tu cânți de atâta vreme. Vârsta nu contează, ci maturitatea ta ca artist. Dacă ai un har cu care te naști, e bine să îl împărtășești și celorlalți. Este o plăcere, transformată în meserie. Fetița mea, de 8 ani, este cel mai mare fan al meu! Ei nu îi place să cânte, ci doar să mă asculte. Are veleități de sportivă și îi place foarte mult tenisul.

Care sunt proiectele personale, dar și cele cu trupa Haiducii?

Marian Niculae: În primul rând, sunt cele legate de Marian Haiducul și Taraful Haiducesc, vom scoate câteva piese, e un proiect pe care îl am de foarte mult timp. Am alături de mine oameni cu experiență, care au cântat în Ansamblul Ciocârlia, iar genul muzical abordat va rămâne cel consacrat, în toți acești ani. Am mai avut o colaborare cu un foarte bun prieten de-al meu, chitarist, și am abordat stilul pop-rock. Dar a fost ceva punctual. Folclorul este genul muzical care îmi place foarte mult. Și cu trupa Haiducii vom avea piese noi, de muzică etno, așa cum v-am obișnuit, iar totul simt că merge de la sine.

Ce-ți mai dorești în plan profesional și personal?

Marian Niculae: Vreau să se concretizeze, cât mai repede, proiectul cu Taraful Haiducesc. Dumnezeu mi-a dat ceea ce mi-am dorit, dar nu am alergat după avuții. Am tot ce-mi doresc: un copil sănătos, o soție frumoasă și sper să vină, foarte curând, și al doilea copil.

Am să vă spun un lucru știut de mai puțină lume: ca origine, sunt călărășean. Din Gruiu sunt părinții mei, acolo m-am născut și eu, cunosc municipiile Călărași, Oltenița, iar pentru mine copilăria înseam
nă Gruiu. Mi-am ales o soție tot călărășeancă, din Sohatu, mai exact. Deci suntem călărășeni adevărați. Așa că mă simt acasă, ori de câte ori vin la Călărași, indiferent de localitatea în care mă opresc.

TARAFUL DE LA CHISINAU S SHOW INCENDIAR PRIMARUL ALATURI DE LEYA D SI MARIAN H. NICU FERU MARIAN HAIDUCUL S GIMNASTA BEATRICE TATARU DESCHIDEREA MANIFESTARILOR MICII ARTISTI AI COMUNEI MII DE BORCENI PREZENTI LA ZIUA LOR BAMBI S ARTIFICII S ANDA ADAM S ANGAJATII PRIMARIEI IN ACTIUNE

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comuna Jegălia continuă „să planteze fapte bune"

vin aug. 19 , 2016
Aflat la al doilea mandat, primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, știe prea bine unde trebuie apăsată accelerația, ca lucrurile să fie durabile. Sportul, natura și infrastructura sunt trei elemente de bază pe care s-a axat, în toată această perioadă de timp. Pentru că tinerii nu aveau o preocupare, încă din […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!