Zeci de percheziţii în 6 județe din ţară, printre care și Călărași, într-un caz de fraude bancare

Print Friendly, PDF & Email

Zeci de percheziţii au loc, duminică dimineaţă, în Bucureşti şi în şase judeţe, printre care Ilfov, la persoane suspectate de fraude bancare. Acţiunea este o continuare la dosarul Stan-Ruse, în care au fost făcute arestări în toamna lui 2012, au declarat, pentru Medifax, surse judiciare. Suspecţii vizaţi de percheziţii erau conduşi de Daniel Ruse, arestat anul trecut în dosarul fraudelor bancare, şi au creat un prejudiciu total estimat la 22 de milioane de euro, după ce au luat credite pe care nu le-au achitat.

La acţiunea de duminică participă peste 200 de poliţişti şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit Poliţiei Române.

Astfel, 68 de percheziţii domiciliare sunt efectuate, simultan, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni cu consecinţe deosebite, respectiv înşelăciune, evaziune fiscală şi spălarea banilor. Astfel, se fac 46 de descinderi în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, două în Bucureşti, opt în judeţul Constanţa, şase în judeţul Giurgiu, patru în judeţul Ialomiţa, una în judeţul Călăraşi şi una în Ploieşti.

De asemenea, au fost emise 86 de mandate de aducere, suspecţii urmând a fi audiaţi la DIICOT Călăraşi.

Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni prin inducerea în eroare a reprezentanţilor instituţiilor bancare prin prezentarea unor situaţii financiare neconforme cu realitatea, în vederea obţinerii unor împrumuturi bancare, credite ce deveneau neperformante, arată IGPR., informează România Liberă.

Please enter banners and links.

Next Post

Județul Călărași va avea 139 de clase pregătitoare, în anul școlar 2013-2014

Dum mart. 31 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada imediat următoare, va începe, la nivel naţional, procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Comparativ cu anul trecut, pentru  următorul an  de învăţământ, înscrierea copiilor preşcolari  se face numai în două etape. Prima etapă va avea loc în perioada 2-22 aprilie, perioadă […]

Te mai poate interesa