Județul Călărași va avea 139 de clase pregătitoare, în anul școlar 2013-2014

clasa pregatitoareÎn perioada imediat următoare, va începe, la nivel naţional, procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Comparativ cu anul trecut, pentru  următorul an  de învăţământ, înscrierea copiilor preşcolari  se face numai în două etape.

Prima etapă va avea loc în perioada 2-22 aprilie, perioadă în care, va avea loc repartizarea copiilor ce se va  face pe baza informatiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, folosind aplicaţia informatică şi pe baza deciziilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripţii şcolare.

În cea de-a doua etapă, ce va avea loc în perioada 8-17 mai,  va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuţi, din diferite motive.

139 de clase pregătitoare la nivelul judeţului nostru

Potrivit informaţiilor furnizate de către inspectorul general şcolar, Silviana Şestacovschi, în  următorul an şcolar vor funcţiona, în judeţul nostru, 139 de clase, 39 dintre acestea fiind în mediul urban. În aceste clase urmează să fie cuprinşi peste 2600 de copii.

,, Ziua porţilor deschise” în perioada 30 martie-7 aprilie

Tot în prima săptămână a lunii aprilie, în fiecare unitate de învăţământ în care se  desfăşoară activitatea specifică clasei pregătitoare, se va organiza „Ziua porţilor deschise”. Părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare  şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.
Vor participa directorii unităţilor de învăţământ, cadrele didactice care predau la clasa pregătitoare, în anul şcolar 2012 – 2013, reprezentanţi ai părinţilor care frecventează clasa pregătitoare, în acest an şcolar, şi alte persoane desemnate de conducerea unităţii de învăţământ.

 Trei centre de evaluare psihosomatică

 Tot în prima etapă a înscrierii în clasa pregătitoare va avea loc   evaluarea psihosomatică a copiilor, ce se va desfăşura la nivelul judeţului nostru, în trei centre: Şcoala Gimnazială ,, Spiru Haret” din Olteniţa; Şcoala Gimnazială nr.1 din Lehliu Gară şi Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale din Călăraşi .   

 0800816242-Tel verde pentru înscrierea în clasa pregătitoare 

Începând cu 1 aprilie va deveni operaţională şi o linie telefonică gratuită, prin intermediul căreia părinţii interesaţi vor putea obţine informaţiile necesare privind înscrierea la clasa pregătitoare . Numărul de telefon 0800816242 va fi disponibil zilnic, în intervalul orar 8-16.

După cum a mai precizat inspectorul general școlar,  Silviana Şestacovschi toate informaţiile legate de metodologia înscrierii în clasa pregătitoare, calendarul şi circumscripţiile unde  vor fi arondaţi copiii preşcolari,  vor fi puse la dispoziţia părinţilor şi   prin intermediul site-ului Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi www.isj.cl.edu.ro.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Consiliul Județean Călărași blochează, pe facebook, ziariștii care nu-i convin

Dum mart. 31 , 2013
În urmă cu o seară, am postat, pe site, cât și pe facebook,  o informație privind deschiderea unui cabinet de pneumologie în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași, care se află sub coordonarea Consiliului Județean. Încercând să  menționez în postul respectiv și numele Consiliului,  nu mică mi-a fost […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!