Vasile (Puiu) Dumitrache exclus din Consiliul Local Călărași

v. DumitracheÎn şedinţa de Consiliul Local, ce a avut loc joi, 29 mai a.c., a fost pusă în dezbatere excluderea consilierului local PDL, Vasile Dumitrache.  În ciuda demersurilor sale, de a se retrage proiectul de hotărâre ce viza excluderea sa,  Vasile Dumitrache şi-a pierdul statul de ales local cu  voturile  date de colegii săi, ce au fost 14 ,,pentru” şi 3,, împotrivă”. În acelaşi timp, consilierul Dumitrache a contestat decizia conducerii Organizaţiei Judeţene PDL,  prin care a fost exclus din partid. Acest aspect a fost adus în atenţia Consiliului Local de către preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL, deputat Vasile Iliuţă.

Într-o adresă scrisă,  deputatul Vasile Iliuţă înştiinţează Consiliul Local, că lui Vasile Dumitrache, ales pe lista APC , membru PDL la data alegerilor , i s-a retras sprijinul politic. Acest aspect este prezentat şi  în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce a fost pus în  dezbatere, în care se prezintă constatatea încetării de drept a mandatului de consilier local, a lui Vasile Dumitrache şi vacantarea postului său. Această situaţie a fost constatată,  ca urmare a pierderii  calităţii de membru a partidului politic pe lista căruia a fost ales.

Locul lăsat liber,  de către Vasile Dumitrache, va fi ocupat de democrat liberalul Valetin Bucioveanu, care revine, astfel, în Consiliul Local.

În prezent, Vasile Dumitrache este judecat, în libertate, într-un dosar penal, de luare de mită,  pentru care a fost reţinut preventiv 24 de ore, în urmă cu două luni de zile.

Please enter banners and links.

Next Post

Vom avea un nou Muzeu al municipiului Călăraşi

vin mai 31 , 2013
Vechea  clădire a primăriei Călăraşi, aflată, în prezent, pe lista monumentelor istorice ale municipiului, va avea, în curând, o nouă destinaţie.  Construit  în anul 1886, considerat un adevărat reper arhitectural, vechiul sediu al administraţiei locale va deveni , în curând, Muzeul municipiului Călăraşi. La ultima şedinţă,  ce a avut loc […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!