V.Ponta: Trebuie să mulţumim Saint-Gobain de vreo 500 de ori

Print Friendly, PDF & Email

saint gobainSaint-Gobain a inaugurat joi, 5 septembrie, o nouă linie de producţie a sticlei laminate, în cadrul fabricii de la Călăraşi, după o investiţie de 6 milioane euro, a declarat Jerome Lionet, director general al Saint-Gobain România.

St Gobain a intrat, în 2005, pe piaţa locală şi are 540 de angajaţi, direcţi şi indirecţi.

La inaugurarea fabricii au sosit premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Premierul a spus: “Vreau să îi salut, în mod special, pe toţi cei care lucrează, trăiesc aici. premierul la Saint Gobain Glass.jpg stAm spus, mereu, că o companie care creează locuri de muncă în România merită mulţumirile oricărui guvern, oricărui prim-ministru, şi înţeleg că dvs. trebuie să vă mulţumesc de vreo 500 de ori, pentru că aici sunt 500 de familii care au un venit sigur, au un loc de muncă şi care îşi leagă viaţa profesională de succesul acestei investiţii. Cred că este o mare onoare şi cinste pentru România, că un campion mondial în domeniu, aşa cum este Saint-Gobain Glass să investească în România şi să dovedească încredere în ţara noastră, prin noi investiţii.”

Sticla produsă la Călăraşi nu este destinată doar pieţei locale, ci întregii regiuni balcanice, Ucraina şi Turcia, aceasta fiind singura capacitate de producţie a sticlei pe care compania o deţine în sud-estul Europei.

Nouă linie a permis crearea a 35 de noi locuri de muncă la Călăraşi

„Această nouă investiţie consolidează poziţia Saint-Gobain Glass în topul celor mai mari investitori greenfield din România, fiind cea de-a treia componentă majoră a operaţiunilor de producţie din cadrul fabricii de la Călăraşi”, a declarat Jerome Lionet, Directorul General al Saint-Gobain Glass România.

noua linie deschisa „Decizia de a începe producţia de sticlă laminată este în linie cu strategia de extindere a Saint-Gobain Glass România, platforma de producţie de la Călăraşi fiind concepută ca un centru regional care să deservească nu doar piaţa locală, ci şi pieţele din Balcani. În plus, din perspectiva noastră, în ciuda situaţiei economice dificile, există un mare potenţial de creştere a pieţei din România şi a celor din regiune”, a afirmat Jerome Lionet.

Acesta a mai subliniat că un alt motiv al acestei extinderi este creşterea treptată a cererii de sticlă cu funcţii complexe, atât pe plan local, cât şi regional, noua linie fiind unică în zona de Sud-Est a Europei.

2 mil. mp de sticlă laminată, pentru piaţa din România şi export

Capacitatea de producţie a noii linii va ajunge la circa 2 milioane de metri pătraţi anual.  Procesul tehnologic care, în termeni simpli, constă în asamblarea a două foi de sticlă prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (“PVB”) va fi aplicat sortimentelor de sticlă aflate în mod curent în fabricaţie la Călărăşi, respectiv sticla float clară, sticla pentru izolare termică şi sticla cu control solar.

inaugurare sectie “În total, în fabrica din Călăraşi, sunt produse anual 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri pătraţi este supusă unui proces de acoperire metalică în cadrul liniei de sputerizare magnetronică, iar alte 2 milioane de metri pătraţi de sticlă (atât float, cât şi sputerizată) vor intra pe noua linie de laminare”, a mai spus Jerome Lionet.

Noile sortimente de sticlă laminată se vor adresa, în proporţie de 80%, pieţei rezidenţiale – fiind folosite atât pentru ferestre, cât şi pentru interioare. Restul, de 20% din producţie, va ajunge în proiecte nonrezidenţiale – atât comerciale, cât şi office.

 

Creştere a cifrei de afaceri în 2013

Jerome Lionet a mai declarat că, în acest an, este urmărită o creştere cu 5% a cifrei de afaceri Saint-Gobain Glass România determinată doar de lansarea producţiei de sticlă laminată. În acelaşi timp, acesta a subliniat că afacerile companiei pe plan local vor avansa cu cel puţin 10% în autoritati2013.

La eveniment au fost prezente si autorităţile locale, prefectul George Iacob, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Ştefan, viceprimarul Marius Dulce, precum şi deputaţii Daniel Florea şi Aurel Niculae.

Please enter banners and links.

Next Post

Delapidare de combustibil în portul Olteniţa

vin sept. 6 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Olteniţa cerceteazădoi cetăţeni români care au fost depistaţi în timp ce delapidau aproximativ 250 litri motorină de pe un împingător românesc  aflat în portul Olteniţa.  Pe data de 1 septembrie, ora 18.00,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei […]