UPDATE/Pe A2, în continuare, 50 de mașini sunt blocate de viscol/ Alte 250 persoane salvate, după ce au rămas blocate cu mașinile în zăpadă

 Condiții aprige: cod roșu, viscol năprasnic, zăpadă abundentă, suluri de zăpadă care blochează drumurile și temperaturi foarte scăzute.                

 Pompierii militari călărășeni, alături de celelalte structuri, fac tot ceea ce este omenește posibil și duc la bun sfârșit misiune după misiune.

    În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 12 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

         Până la momentul de față, pompierii militari călărășeni au intervenit eficient în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.

         Pompierii militari călărășeni au acționat pe cod portocaliu și cod roșu la 15 misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă mare de aproape un metru pe alocuri și un viscol năprasnic.

         La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 14 persoane cu diferite afecțiuni medicale (dintre care două femei gravide), care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești. 

        Au fost degajate din zăpadă circa 80 de autovehicule, printre care și un 2 autocare și patru microbuze, fiind salvate în total aproximativ 250 de persoane.    

       Pe Autostrada Soarelui (A 2), pompierii militari călărășeni și toate celelalte forțe implicate întâmpină cea mai dificilă intervenție de până acum, o coloană de aproximativ 50 de autovehicule nu poate înainta din cauza viscolului puternic și a zăpezii abundente în condiții de vizibilitate 0.

       Se fac eforturi consistente pentru degajarea unui dop format la km 78 de pe autostradă, cinci autospeciale de deszăpezire se luptă de ore bune să spargă acest dop și se pare că sunt aproape de izbândă.

       Ulterior acestei opearțiuni se deblochează și celelalte mașini din trafic și va pleca întreg convoiul spre spațiul de servicii de la km 88, unde toată lumea se poate adăposti.

        Misiunile de salvare a persoanelor blocate de viscol în trafic s-au desfășurat în 14 localități ale județului Călărași, cât și pe Autostrada Soarelui.

          La acest moment, în județul Călărași, ninge în continuare abundent și viscolul nu dă semne că s-ar domoli, utilajele de dezăpezire lucrează la foc continuu, iar pompierii militari din cele șapte subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină la orice solicitare la care sunt chemați.  

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Jandarmii călărăşeni intervin în sprijinul persoanelor blocate în zăpadă

vin ian. 6 , 2017
Astăzi, 06 ianuarie a.c., un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului de Jandarmi Oltenița, împreună cu efective ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență – Detașamentul Oltenița, au acționat în localitatea Ulmeni, în sprijinul persoanelor din mai multe autovehicule înzăpezite. După 3 ore, militarii au reușit evacuarea a aproximativ 59 […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!