Un jandarm călărășean s-a întors din misiunea de instruire din Afganistan

Print Friendly, PDF & Email

jandarmMinistrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a decorat luni, 27 mai a.c., la sediul M.A.I., pe membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi, care s-au întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

Ministrul Radu Stroe a mai spus că operaţiunile desfăşurate de militarii români  din M.A.I., alături de colegii din Ministerul Apărării Naţionale, au demonstrat că România are resurse umane pregătite şi specializate pentru astfel de misiuni internaţionale.

Acesta a mulţumit şi familiilor jandarmilor care au aşteptat întoarcerea militarilor din teatrul de operaţii.

În cadrul ceremonialului de la sediul M.A.I., cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission, au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii.

Jandarmul BEZDADEA Cătălin Răzvan a făcut parte din contingentul decorat luni, 27 mai

Mentionam faptul că din cadrul celui de-al patrulea contingent de jandarmi, care s-au întors din misiunea de instruire a forțelor de ordine publică din Afganistan, face parte și un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași – plutonier BEZDADEA Cătălin Răzvan, informează Jandarmeria Călărași.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

Începând cu data de 28 aprilie 2011, potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 29 din 22.03.2011, 245 de jandarmi  (4 contingente) au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până la acel moment jandarmii acţionând în misiuni internaţionale sub egida ONU (în Kosovo – până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene, în Kosovo şi Georgia.

Jandarmii care au alcătuit cele patru contingente ce au acţionat în Afganistan  au fost selecţionaţi, din toate unităţile Jandarmeriei Române, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoştinţele de specialitate, iar durata unei misiuni a fost de şase luni, militarii fiind dislocaţi în centrele de pregătire ale Poliţiei afgane.

Jandarmii români au executat, în acest interval de timp, trei tipuri de activităţi: instruirea directă a poliţiştilor afgani, activităţi de mentorat pentru instructorii afgani şi activităţi de mentorat pentru ofiţerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.

Please enter banners and links.

Next Post

Profesor de matematică reţinut pentru luare de mită

mar mai 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Un profesor de matematică din Olteniţa, judeţul Călăraşi, a fost prins în flagrant de poliţiştii de investigarea fraudelor şi procurori în timp ce primea de la un elev, cu titlu de mită, o sumă de bani În ziua de 28 mai a.c., ofiţeri din cadrul […]