„Vom aduce toate schimbările necesare unui act educaţional de calitate la Călărași”, spune primarul Drăgulin

Print Friendly, PDF & Email

deschidere an scolarLuni, 16 septembrie , zi plină de emoţii şi bucurie pentru toţi copiii călărăşeni. Şcolile şi-au deschis larg porţile, pentru a-i primi, aşa cum se cuvine, pe elevii, ce vor învăţa în următorul an şcolar.  Încă din primele ore ale dimineţii, în fiecare şcoală  au avut loc manifestări festive, menite  să marcheze  începerea noului an de învăţământ.

Cu multă emoţie, dar şi curiozitate, au trecut pragul şcolilor cei mai mici, elevii de la clasa pregătitoare, care vor intra în tainele  abecedarului, dar şi  cei  din ciclurile, primar, gimnazial sau liceal, ce vor trebui să facă faţă noilor provocări pe care le au de parcurs.  La manifestările festive au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, oficialităţi şi, nu  în ultimul rând, reprezentanţii administraţiei locale. Edilul Daniel Drăgulin a ţinut să fie în mijlocul elevilor, părinţilor şi profesorilor în cât mai multe unități de învăţămînt, din municipiul Călăraşi. În felul acesta, primarul  Drăgulin a dorit să-şi exprime, în mod public, susţinerea sa faţă de tot ceea ce  înseamnă mediul şcolar, din municipiul Călăraşi. Fiind prezent şi la Şcoala Gimnazială Mircea Vodă, din Călăraşi, alături de prefectul  judeţului George Iacob, Daniel Drăgulin a transmis câteva gânduri celor prezenţi.

,,Noi, politicienii locali, avem o mare responsabilitate pentru copiii noştri, ai tuturor, viitorul nostru de mâine. Responsabilitate este şi pentru dumneavoastră, dragi părinţi, să-i creşteţi sănătoşi şi frumoşi, pentru că viaţa este aşa cum este, cu bune şi cu rele. Trebuie să ştim să trecem cu bine peste toate obstacolele şi să avem grijă de copiii noştri. Mi-a dat Dumnezeu să am doi nepoţi, unul este în clasa pregătitoare şi celălalt în clasa a doua. Îmi este tare drag de ei şi de toţii copiii, şi mă gândesc, ce le pot  oferi pe mai târziu.Totul depinde de noi, şi de dumneavoastră. Iar noi trebuie să ştim ce să facem în calitate de politicieni, să-i tragem de mânecă, pe cei de la Bucureşti, care fac legile în avantajul sau în dezavantajul nostru. Dar noi, cei din administraţia locală, trebuie să luăm toate măsurile bune pentru ca dumneavoastră şi copiii dumneavostră să beneficiaţi de ele. Vă garantez, dragi părinţi şi profesori, că eu şi Consiliul Local al municipiului Călăraşi suntem hotărâţi să  aducem toate schimbările necesare pentru asigurarea unui act educaţional de calitate, în toate şcolile din municipiul nostru!”, a spus primarul Daniel Drăgulin, cu prilejul deschiderii noului an şcolar.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

17 directori de şcoală au fost schimbaţi din funcţie în Călărași

mar sept. 17 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Sistemul de învăţământ românesc este puternic politizat şi acest  aspect este  confirmat  de faptul că, odată cu schimbarea puterii guvernamentale, se fac din nou  schimbări,  de la Inspectoratul Școlar, din fiecare judeţ, şi până la cea mai mică  unitate şcolară. Şefii politici ai educaţiei au […]