17 directori de şcoală au fost schimbaţi din funcţie în Călărași

scoala cuza voda sSistemul de învăţământ românesc este puternic politizat şi acest  aspect este  confirmat  de faptul că, odată cu schimbarea puterii guvernamentale, se fac din nou  schimbări,  de la Inspectoratul Școlar, din fiecare judeţ, şi până la cea mai mică  unitate şcolară. Şefii politici ai educaţiei au considerat că e mai bine să-şi pună oamenii din clientelă la conducerea şcolilor, să-i ţină sub ascultare, sub ameninţarea că îşi pierd postul, dacă nu execută comenzile şefilor din Inspectoratele Școlare, şi ei numiţi, tot politic.

În această situaţie, și judeţul Călăraşi  se încadrează. În ultima perioadă, au fost  schimbaţi 17 directori de şcoală. La Colegiul Economic din Călăraşi, directorul Iulian Bobeică a fost  înlocuit de Steluţa Caraion, iar  postul  directorului  adjunct, ocupat, până de curând, de  Elena Ivanciu, a fost preluat de Lucica Barbu. Acelaşi schimbări s-au făcut şi la Colegiul ,,Ştefan Bănulescu”, unde Vasilica Puran a înlocuit-o pe Alexandra Anghel, iar  postul de director adjunct ocupat de  Petruţa Samaru a fost preluat de Raluca Caraion. La Liceul ,,Danubius” din Călăraşi, Adrian Popescu a preluat funcţia de director adjunct de la Daniel Verman. La Liceul ,,Duiliu Zamfirescu”, din Dragalina, directoarea Gabriela Olaru  a fost înlocuită în funcţie de Sidonia Tudor. La Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu”, din Olteniţa, Cristiana  Drăgan  a fost înlocuită din funcţia de director, cu Elena Becheru. La Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” din Călăraşi  postul de director adjunct ocupat de Marcela Dragomir  a fost preluat de Gabriela Dănuleasa. La Şcoala Gimnazială ,,Carol I” din Călăraşi, directorul Neaţă Marin a fost înlocuit în funcţie cu Dan Melente şi funcţia de director adjunct a fost preluată de Daniel Moise. La Şcoala ,,Constantin Brîncoveanu” din Călăraşi, Adrian Melente a preluat funcţia de director de la Constantin Jelescu.  La Şcoala Gimnazială Ştefan Vodă, Florentina Dincă a preluat postul de director de la Oana Rustin. Şi la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil”, din Ulmeni, pe postul de director,  deţinut de Viorel Dorobanţu, a fost numit  Văcăruşi Dumitru. La Şcoala nr. 2 Modelu, postul de director a fost preluat de Lenuţa Coman, aceasta fiind ocupat, până de curând, de Ioana Crăciun. Aceaşi schimbare s-a făcut şi la Şcoala ,,Florenţa Albu” din Vâlcelele, unde postul de director a fost preluat de Mihaela Porumbăceanu,  de la  Anişoara Maereanu.

Câteva schimbări s-au făcut şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi. Prof. Aurel Peicu a fost înlocuit din funcţia de de inspector de educaţie tehnologică cu Roxana Paţurcă, iar inspectoarea de învăţământ primar, Virginia Arapache a fost înlocuită cu Liliana Gingaşu.

Toate aceste schimbări nu s-a făcut pe baza unor  evaluări care să  ateste competenţele manageriale ale celor numiţi pe funcţiile de conducere. Un asemenea examen nu s-a mai dat în învăţământ din anul 2008.  Citeriile după care au fost numiţi noi directori şi inspectori  au fost doar…”Propunerile venite din partea comunităţii”, după cum ne-au precizat unii reprezentanţi din cadrul I.S.J. Călăraşi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călăraşi are de achitat datorii de 150 de miliarde de lei vechi

mie sept. 18 , 2013
Acum un an, la încheierea mandatului său, fostul edil, Nicolae Dragu, spunea că lasă primăria făra datorii, totul fiind achitat „la zi”. Situaţia a apărut după sentinţa judecătorească dată în procesul cu Alitrans, dar şi după un control efectuat de Curtea de Conturi la Poliţia Locală. Datoriile, pe care primăria […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!