6000 de câini comunitari avem pe străzile municipiului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

caini În fiecare lună, Camera de Gardă, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă este asaltată de  zeci de cetăţeni  muşcaţi de câinii vagabonzi, ce devin, din zi în zi, tot mai numeroşi pe  străzile Călăraşiului. Problema câinilor  comunitari trenează de ani de zile, iar executivul primăriei a fost depăşit de situaţie. Serviciul de ecarisaj, de la nivelul municipiului, se dovedeşte ineficient, deoarece peste 6000 de câini umblă liberi pe străzile oraşului.

Şi edilul Daniel Drăgulin recunoaşte că problema câinilor maidanezi îi dă mari bătăi de cap. ,,Anul trecut, când am preluat mandatul de primar, adăpostul destinat câinilor fără stăpîn avea o capacitate de 120 de locuri, iar acum, după un an de zile, am suplimentat aceste locuri la 600 şi, intenţionăm, în continuare, să mărim capacitateea cu încă 700 de locuri. La ora actuală, avem în Călăraşi aproximativ 6000 de câini maidanezi iar, până în prezent, noi am capturat 930. După cum se ştie, anul trecut am iniţiat o campanie pentru adopţia câinilor comunitari. Doar 230 au fost luaţi spre adopţie”, a spus Daniel Drăgulin. Costurile suportate de primărie, privind întreţinerea câinilor comunitari, sunt destul de costisitoare. Numai pentru un câine fără stăpân se cheltuieşte, pentru 15 zile de întreţinere, 257 de lei, iar hrana, într-o singură zi, este de 1,6 lei. Dar mai grav este faptul că, Serviciul de Ecarisaj nu are  resurse financiare suficiente  pentru sterilizarea câinilor, pentru că, din cei 930 de câini capturaţi, numai 300 au fost sterilizaţi, costurile unei asemenea operaţii fiind foarte mari.

Însă, noua lege a câinilor  comunitari,  ce a fost adoptată, de curând, şi care permite eutanasierea acestora, în termen de 14 zile, dacă nu au fost adoptaţi sau revendicaţi de stăpânii lor, va face ca administraţia locală să acţioneze pentru eradicarea cestora, primarul Drăgulin fiind hotărât să pună în aplicare legea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

„Vom aduce toate schimbările necesare unui act educaţional de calitate la Călărași”, spune primarul Drăgulin

lun sept. 16 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Luni, 16 septembrie , zi plină de emoţii şi bucurie pentru toţi copiii călărăşeni. Şcolile şi-au deschis larg porţile, pentru a-i primi, aşa cum se cuvine, pe elevii, ce vor învăţa în următorul an şcolar.  Încă din primele ore ale dimineţii, în fiecare şcoală  au […]