Spitalul Județean Călărași va avea secție de neurochirurgie

Print Friendly, PDF & Email

sala operatiiManagerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Dan Romulus Șerban, și-a propus să vină cu o serie de modificări, în structura organizatorică și de personal, a spitalului.

După o analiză a secțiilor medicale, s-au luat deja primele măsuri privind îmbunătățirea activității, prin micșorarea sau mărirea numărului de paturi, ținându-se cont de criteriul de performanță atins de fiecare secție.

Noutatea constă în înființarea, în premieră absolută, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a secției de neurochirurgie.

Referitor la acest lucru, managerul Dan Șerban ne-a declarat:

Am reușit să obțin aprobarea Ministerului Sănătății pentru a înființa, la spital, secția de neurochirurgie. Nu vom putea face operații pe creier aici, dar vom putea interveni la discopatii și traumatisme craniene. Investiția într-o trusă de neurochirurgie este de 50.000 de euro, bani pe care îi vom primi de la Consiliul Județean, fiind necesară, totodată, și amenajarea unei săli de operații. Pentru că erau alocate, în acest an, fonduri secției de nefrologie, care însă nu funcționează, din lipsă de personal medical specializat, acestea vor putea fi redirecționate către noua secție. În viitoarea ședință a Consiliului Județean vor fi supuse aprobării aceste propuneri, dar și altele care țin de structura organizatorică a spitalului.

De menționat că medicul care și-a arătat disponibilitatea de a lucra pe secția de neurochirurgie vine de la Spitalul de Urgență Floreasca, din București, unde a activat, până de curând, actualul manager al Spitalului Județean Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Polițistul care a părăsit locul accidentului produs ieri, în Călărași, a fost reținut

joi apr. 23 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱IPJ Călărași a venit, astăzi, cu un comunicat de presă, primul dealtfel, în ceea ce privește accidentul produs în dimineața zilei de 22 aprilie, în municipiul Călărași, în care a fost implicat un polițist, din cadrul instituției. De menționat că nu există un punct de […]