Răducu Filipescu: ,,Nu mai candidez la Consiliul Judeţean! Poate mă îndrept către Primăria Călărași!”

Print Friendly, PDF & Email

IMG_5900Ultimele negocieri între marile partide, PNL şi PSD, au creat premisele unui verdict final în ceea ce priveşte noul Cod Electoral. Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, iar preşedinţii Consiliilor Judeţene vor fi aleşi prin vot indirect (preşedinţii vor fi aleşi din rândul consilierilor judeţeni). Cea de-a doua iniţiativă electorală, venită din partea PSD, şi agreată, în ultimă instanţă, şi de PNL, a tăiat din elanul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, liberalul Răducu Filipescu, de a mai candida în 2016, pentru câştigarea celui de-al patrulea mandat, în fruntea instituţiei pe care a condus-o, timp de 11 ani. Dacă în urmă cu câteva luni, liberalul Filipescu punea sub semnul întrebării candidatura sa la Consiliul Judeţean, în prezent, el a declarat hotărât, în faţa presei locale, că nu mai vrea un nou mandat în fruntea judeţului. ,,Nu mai vreau să candidez la Consiliul Judeţean! Ce voi face în continuare, va fi altceva. Dar, mă interesează mult care va fi rezultatul PNL-ului la alegerile locale, din 2016, în judeţul Călăraşi. Cert este că nu voi mai candida la Consiliul Judeţean. Totuşi, mă mai gândesc dacă mă voi înscrie în cursă, pentru primăria Călăraşi. Eu zic că este suficient cât am stat în administraţia judeţului. Dar asta nu însemnă că voi pleca din politică. Voi coordona, în continuare, organizaţia judeţeană PNL.”, a spus Filipescu. În ceea ce priveşte stabilirea unor potenţiali succesori ai săi, pentru Consiliul Judeţean, liberalul Filipescu a mai adăugat: ,,Vom face, în perioada imediat următoare, sondaje în toate cele cinci oraşe din judeţ şi vom vedea care sunt posibilităţile noastre de a prezenta, în faţa electoratului, cei mai buni candidaţi la alegerile pentru primari. După aceea, vom efectua un alt sondaj şi la nivelul judeţului, pentru a stabili candidatul cu cele mai mari şanse pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Atâta timp cât se candidează la masa verde, noi trebuie să facem un sondaj ca să să vedem cum stă PNL-ul în judeţ şi, după aceea, prin intermediul aceluiaşi sondaj, vom afla care este liberalul care ar trebui să fie susţinut de PNL. Targetul nostru este să obţinem la alegerile locale din 2016, 16 locuri de consilieri judeţeni, pentru a nu mai face nicio negociere cu celelalte partide pentru obţinerea preşedinţiei Consiliului Judeeţan. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom rezerva un post de vicepreşedinte, pe care îl vom negocia cu celelalte partide!”

În ceea ce priveşte numărul de primari pe care PNL Călăraşi şi-a propus să îl obţină, Răducu Filipescu a precizat că va fi tot 41, ca şi în prezent. Însă, în opinia sa, unii dintre aceştia nu vor mai câştiga la alegerile din 2016, pentru că nu vor mai fi aleşi de către cetăţeni, sau pentru că au probleme cu legea. Printre aceştia se numără  primarii liberali din localităţile Tămădău Mare și Nicolae Bălcescu. Printre cei aflați în atenţia justiţiei sunt şi primarii social democraţi din oraşul Fundulea, dar şi din comuna Lupşanu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Spitalul Județean Călărași va avea secție de neurochirurgie

mie apr. 22 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Dan Romulus Șerban, și-a propus să vină cu o serie de modificări, în structura organizatorică și de personal, a spitalului. După o analiză a secțiilor medicale, s-au luat deja primele măsuri privind îmbunătățirea activității, prin micșorarea sau mărirea numărului […]

Te mai poate interesa