Se acordă subvenţii pentru încadrarea în muncă a tinerilor absolvenţi

angajariAngajatorii, care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, promoţia 2012,   pot beneficia, şi în acest an, de scutirea, pe o perioadã de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj. Angajatorii pot primi, lunar, în baza art. 80 din Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, pentru fiecare absolvent, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data  încadrãrii   în muncã.

În prezent, indicatorul social de referinţă este de 500 lei, valoarea acestuia putându-se modifica prin Hotărâre a Guvernului.

La ora actuală, în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă se regăsesc 204 absolvenți, promoția 2012, aflați în căutarea unui loc de muncă.  Din totalul acestora, 59 au studii superioare (economist, inginer zootehnist, inginer agronom, inginer ecolog, inginer mecanic, inginer în industria alimentară etc.), 139 au liceu sau școală postliceală (asistent medical, tehnician în protecția mediului, tehnician veterinar, operator calculator, tehnician transporturi, poștă și telecomunicații, agent de turism, bucătar, ospătar, tehnician constructor, tehnician electromecanic, electriacian auto, mecanic auto etc.), iar 6 au finalizat învățământul profesional sau școala de arte și meserii (coafor, lucrător în culturi de câmp și legumicultură, electronist etc. ).

În anul 2012, A.J.O.F.M. Călărași a subvenționat încadrarea în muncă a 33 tineri absolvenți ai unei forme de învățământ.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Blocurile din centrul vechi nu vor mai fi reabilitate termic

mie mart. 20 , 2013
În  această perioadă, Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia a deschis o serie de  dezbateri menite să informeze administraţiile locale să depună proiecte pe Axa prioritară 1, din programul Operaţional Regional, ce vizează creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe construite în perioada anilor 1950-1990. Astfel, administraţiile locale pot depune proiecte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!