Pe 23 martie, Ora pământului va fi marcată şi la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

ora pamantuluiOra Pământului reprezintă un eveniment internațional ce  are loc, începând cu anul 2007, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an şi are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Ora Pământului va fi marcată şi în municipiul Călăraşi, sâmbătă 23 martie a.c. .  Evenimentul va fi organizat de către primăria Călăraşi în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean  şi Inspectoratul Şcolar.

În intervalul orelor 20,00-23,00 este recomandat să fie stinsă lumina în gospodăriile individuale, dar şi în unităţile economice.  În faţa Consiliului Judeţean vor fi organizate o serie de activităţi care să marcheze această acţiune importantă, menită să atragă atenţia opiniei publice asupra efectelor nocive produse în urma consumului de energie electrică. Vor fi înălţate în aer 300 de lampioane, iar pe asfalt vor fi realizate desene cu lumânări aprinse şi va fi organizat un spectacol, dar fără curent electric. În felul acesta, municipalitatea călărăşeană doreşte să fie alături de o iniţiativă de talie mondială.

Ce spuneți? Stingeți și voi lumina?

Monica Ghiorghe

 

Please enter banners and links.

Next Post

Se acordă subvenţii pentru încadrarea în muncă a tinerilor absolvenţi

mie mart. 20 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Angajatorii, care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, promoţia 2012,   pot beneficia, şi în acest an, de scutirea, pe o perioadã de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj. Angajatorii pot primi, lunar, în […]