SCANDALOS: Cu buna ştiinţă a directoarei, la Colegiul Ştefan Bănulescu din Călăraşi elevii sunt lăsaţi să întreţină raporturi sexuale în internat

Cazul petrecut în urmă cu câteva zile la Colegiul Tehnic Ştefan Bănulescu, din Călăraşi, a scos la iveală multe lacune pe care le are sistemul de învăţământ, în ceea ce priveşte organizarea. Este vorba de violarea unei tinere de 16 ani, din comuna Ciocăneşti, care stă la internatul liceului, de către doi băieţi, locatari ai aceluiaşi internat, care provin de la Casa de Copii din Perişoru. Lucrurile, la prima vedere, s-au întâmplat simplu: eleva a fost chemată la etajul 2 al internatului, unde locuiesc băieţii, de către „prietenul” său, care este coleg la Casa de Copii din Perişoru, cu cei doi elevi care au violat-o pe tânără. Andreea, de 16 ani, era obişnuită să se întâlnească în camera băieţilor cu prietenul ei, cu care întreţinea raporturi sexuale fără a fi stingheriţi de nimeni. Aşa s-a întâmplat şi luni, 18 iunie, când Andreea a fost chemată de mai vechiul ei prieten la o obişnuită întâlnire amoroasă. Numai că, de data asta, tânărul care este clasa a 13-a şi este în plin examen de bacalaureat, s-a gândit să fie un „bun prieten” cu colegii lui de cameră, deoarece se presupune că acesta este şi complicele celor doi băieţi care au violat-o pe elevă. Imediat după ce s-au încheiat relaţiile intime între cei doi, prietenul a plecat la baia din capătul holului, iar în acest timp ceilalţi doi tineri au intrat peste fată şi au violat-o.

Gravitatea lucrurilor petrecute la Colegiul Ştefan Bănulescu este legată nu numai de acest moment, în care o tânără a ajuns să fie violată în internatul şcolii, ci de faptul ca au fost scăpate  lucrurile total de sub control de către conducerea liceului, de multă vreme. Aşa cum a declarat în emisiunea „Părerea ta, contează!”, de la Antena 1 Călăraşi, inspectorul general şcolar, Constantin Tudor, directoarea Petruţa Samaru ştia că cei doi se întâlnesc si că întreţin raporturi sexuale, în internat. Pornind de la acest fapt, se poate spune că nu este un caz singular în ceea ce priveşte rendez-vous-urile din acest internat, câtă vreme directoarea şcolii a recunoascut, nonşalant, inspectorului şcolar general faptul că ştia de întâlnirile celor doi elevi. Internatul de la Colegiul Ştefan Bănulescu pare să fie transformat într-un motel, ce-i drept, fără taxă. Cât de mare este dezorganizarea acestui liceu reiese chiar din declaraţia directoarei Samaru, care a povestit, într-o declaraţie televizată, cum că în segmentul orar 20,00-22,00, când s-a petrecut fapta, pedagogul era afara cu o „parte” dintre elevii din internat, cealaltă „parte” fiind lăsată, probabil, să-şi facă de cap, ceea ce s-a şi întâmplat. De reţinut este faptul că după ora 19,00, aşa cum afirmă inspectorul general şcolar, elevii din internat se pare că aveau lejeritate deplină, fără a fi controlaţi de pedagog sau supraveghetori. În ceea ce priveşte acest caz, a fost trimisă o Comisie de inspectori de la Inspectoratul Judeţean Şcolar Călăraşi pentru a afla ce s-a întamplat în internat, dacă au mai fost tentative de acest gen, unde era pedagogul, dar şi ceilalţi supraveghetori care aveau obligaţii acolo. Un raport detaliat a fost trimis Corpului de Control al Ministerului Educaţiei, urmând ca, în scurt timp, datele anchetei să fie făcute publice.

Constantin Tudor a spus că, pornind de la acest eveniment nefericit, vor fi făcute anchete în toate cele cinci internate din judeţ, pentru a vedea care este situaţia, dar şi pentru a propune o mai bună delimitare a camerelor de fete, de cele ale băieţilor, încercând să fie eliminate căile de acces comune către camere sau să fie ţinute sub cheie, după o anumită oră de seară, cele două paliere: fete, băieţi.

În prezent, Inspectoratul Şcolar Călăraşi nu are în organigramă un post de inspector care să verifice activitatea din internate, însă într-un timp scurt, prin atribuire de sarcini, un inspector şcolar va răspunde de acestea.

Colegiul Ştefan Bănulescu nu este pentru prima dată în atenţia I.S.J. Călăraşi, în urmă cu doi ani aici făcându-se o anchetă serioasă privind faptul că personalul liceului lua din hrana elevilor. Povestea este cu…va urma!

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Cod galben de instabilitate atmosferica

sâm iun. 23 , 2012
În intervalul 23.06.2012, începând cu ora 11,00 şi până duminică, 24 iunie, ora 22,00 judeţul Călăraşi este sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, averse şi descărcări electrice de 25 l/mp, iyolat 50 m/mp, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. În sudul şi sud-estul ţării, vremea se […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!