Sărbători de foc pentru pompierii călărăşeni: au intervenit la două mari incendii

Print Friendly, PDF & Email

incendii pompieriÎn prima zi şi în a doua zi de Paște, pompierii călărăşeni au intervenit pentru stingerea a două mari incendii ce au avut loc în localităţile Gălbinaşi şi Lupşanu salvând, din calea focului, bunuri în valoare totală de 100.000 de lei.

În data de 12.04.2015, ora 20.19, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii Gălbinaşi, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit într-o gospodărie, proprietate individuală, aparținând lui Ion L.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregului depozit de plante furajere, existând risc de extindere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane din familie, care a aruncat la întâmplare un rest de ţigară nestins în apropierea plantelor furajere, generându-se astfel arderea, care s-a propagat la întregul depozit de plante furajere.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 55 de minute.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la locuinţa proprietarului și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

În data de 13.04.2015, ora 12.43, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu au fost solicitați să acţioneze în comuna Lupşanu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparținând lui Gheorghe B.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperişul casei, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui sistem de gătit defect (aragaz), situat în bucătăria locuinţei, fiind astfel posibilă o explozie urmată de ardere, care s-a propagat rapid.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore şi 20 de minute.

Proprietarul locuinţei, Dumitru O., în vârstă de 84 de ani a suferit arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare, în zona palmelor, în încercarea sa, de a interveni pentru stingerea incendiului, până la sosirea pompierilor militari.

Pentru acesta a fost solicitat echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară, care s-a deplasat rapid la locul intervenţiei pentru a acorda îngrijiri bătrânului. Paramedicii SMURD i-au aplicat persoanei pansamente pentru arsuri, după care aceasta a fost transportată la spitalul din oraşul Lehliu Gară,

În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei (construit din lemn şi învelit cu tablă), pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, aparatură electrocasnică şi elemente de mobilier, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de 30.000 de lei

Pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Şoferi prinşi beţi la volan, pe şoselele din judeţul Călăraşi

mar apr. 14 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat în trafic, pe DN 3, pe raza comunei Lupşanu, la data de 13 aprilie 2015, un autobuz care efectua transport public de persoane pe ruta Călăraşi – Bucureşti. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat […]