Polițiștii călărășeni promit Sărbători Pascale în siguranță

Print Friendly, PDF & Email

ffddPentru asigurarea unui climat de siguranţă civică pe raza judeţului Călăraşi, în perioada 11 – 13 aprilie 2015, când creştinii sărbătoresc Paştele Ortodox se vor afla la datorie peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi
 
          Aproximativ 300 de poliţişti, cu 71 de mijloace auto, vor acţiona, în medie, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente de natură să afecteze liniştea şi ordinea publică, fiind prevăzute şi rezerve de intervenţie.
          Suplimentar, pe trenurile de călători, în staţiile şi în triaje de cale ferată vor asigura patrularea poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Călăraşi.  
Pe drumurile publice din judeţ, pe principalele artere de acces către zonele turistice, 71 de poliţişti din dispozitivele rutiere vor acţiona în medie, zilnic, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii de evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, efectivele de poliţie rutieră vor supraveghea circulaţia pe 7 tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi şi vor utiliza, în medie, zilnic, 10 aparate radar.
 
Recomandări adresate de poliţişti tuturor cetăţenilor pentru a petrece în linişte Sfintele Sărbători de Paşti:
 
Ø Atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!
Ø Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
Ø Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
Ø În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Ø Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!
Ø Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!
 
Recomandări pentru conducătorii auto:
Ø Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor autovehiculelor, efectuând orice manevră doar după o temeinică asigurare!
Ø Evitaţi efectuarea depăşirilor în locurile cu vizibilitate redusă!
Ø Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
Ø Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum şi măriţi distanţa între autovehicule atunci când circulaţi pe tronsoane cu trafic intens!
Ø Nu conduceţi în nici o situaţie după ce aţi consumat alcool! Urmările sunt  regretabile!
 
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă primului poliţist întâlnit sau celei mai apropiate unităţi de poliţie!

Please enter banners and links.

Next Post

Sărbători de foc pentru pompierii călărăşeni: au intervenit la două mari incendii

mar apr. 14 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 În prima zi şi în a doua zi de Paște, pompierii călărăşeni au intervenit pentru stingerea a două mari incendii ce au avut loc în localităţile Gălbinaşi şi Lupşanu salvând, din calea focului, bunuri în valoare totală de 100.000 de lei. În data de […]