Salariile medicilor călărășeni date după principiul: cerere și ofertă

Un alt subiect mediatizat, în ultima vreme, în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Călărași, a fost și acela al salariilor, plătite diferențiat, medicilor veniți din afara județului Călărași, care au încheiat contract de prestări servicii, lucrează pe secțiile care funcționează, la limită, ca număr de cadre medicale și muncesc doar 28 de ore/lună, față de salariile plătite medicilor care fac gărzi și acumulează peste 230 de ore muncite. Diferența este foarte mare, cei care lucrează 28 de ore/lună primesc 3500 de lei şi cei care lucrează 230 de ore-lună, primesc 3700 de lei.  Medicii aflați în această ultimă situație s-au considerat nedreptățiți și nu înțeleg de ce munca lor este mai prejos.

manager spital, M NistorO explicație, i-am solicitat mangerului Spitalului Județean, Mihai Nistor:

 Mihai Nistor: Da, şi eu, probabil, m-aş simţi nedreptăţit, dar este vorba de o negociere. A venit un medic şi mi-a zis: şi eu vreau să îmi dau demisia şi să închei contract de prestări servicii. I-am răspuns că poate să îşi dea demisia, dar apoi va veni la negociere şi va trebui să ţină cont că un medic de specialitatea lui mai există în spital. Deci s-ar putea să nu ne putem înţelege asupra preţului! Acele contracte, de care spuneţi, s-au încheiat când eram într-o situaţie disperată de a aduce medici. Am încercat o renegociere de a mai scădea din salariile acestea şi mi s-a răspuns: Nu, că plec!

Ceea ce, arată că principiul de bază, privind cererea şi oferta, este cel care face preţul peste tot, indiferent de sfera activităţilor. Sensibil de manageriat o astfel de situaţie, când, până la urmă, toţi îşi fac meseria şi salvează vieţi, chiar dacă la chenzină, lucrurile nu mai par aşa de drepte.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!