Raed Arafat prezent la inaugurarea a două noi substații SMURD, în Budeşti şi Chiselet

Print Friendly, PDF & Email

În această dimineață, în localitatea Budeşti  a avut loc festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din localitate (SMURD Budeşti), structură specializată de intervenţie, care va funcţiona în cadrul unei subunităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Evenimentul, care a adunat un numeros public, s-a desfăşurat în prezenţa domnului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – doctor Raed Arafat, a inspectorului general al I.G.S.U. – general Ioan Baş, a prefectului judeţului Călăraşi şi a oficialităţilor locale şi judeţene.

Începând de astăzi, locuitorii oraşului Budeşti, cât şi cetăţenii din localităţile învecinate, vor beneficia de serviciile rapide şi de calitate ale paramedicilor SMURD, pompieri militari, care după finalizarea unui curs de specialitate, în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor medical în situaţii de urgenţă, sunt pregătiţi să intre în lupta cu secundele, în nobila lor misiune, de a interveni pentru salvarea vieţii semenilor noştri.

La orele prânzului, în localitatea Chiselet a fost inaugurată de asemenea o altă substaţie SMURD, în condiţii asemănătoare celei de la Budeşti.

Din acest moment, pe raza judeţului Călăraşi funcţionează în cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Barbu Ştirbei”  7 substaţii SMURD: la Călăraşi, la Dragalina, la Lehliu Gară, la Olteniţa, la Borcea, şi de astăzi înainte, la Budeşti şi la Chiselet.

Cele două substaţii SMURD din Budeşti şi Chiselet au în dotare câte o autospecială de intervenţie de tip ambulanţă SMURD (B2) şi funcţionează cu 15 paramedici, deservind împreună o populaţie de circa 60.000 de locuitori.

 Inspectorul şef al I.S.U. ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi – colonel Popa Daniel Gheorghe a ţinut să precizeze că este bucuros de atingerea a încă două obiective importante de pe agenda sa de lucru şi că în demersurile de a înfiinţa aceste două noi substaţii SMURD, la Budeşti şi la Chiselet, a avut girul de încredere şi sprijinul declarat al domnului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – doctor Raed Arafat, al conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi al autorităţilor locale şi judeţene, informează purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi,  plt. maj. Ştefan-Ovidiu Tătăranu.

Please enter banners and links.

Next Post

91 de locuri de muncă pentru lucrătorii români, în rețeaua EURES

vin feb. 22 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În săptămâna 25 februarie – 03 martie 2013, solicitanţii unui loc de muncă în străinătate au la dispoziţie 91 de posturi vacante, oferite prin reţeaua EURES, astfel: –       Norvegia – 1 operator la mașini de imprimat; –       Austria – 7 posturi drujbist; –       Malta – […]