PSD/Spitalul Județean Călăraşi a fost declasificat! Aşteptăm demisia managerului!

Am aflat cu îngrijorare de această decizie a Ministerului Sănătăţii şi nu pot să spun decât că cei care se fac vinovaţi de această situaţie TREBUIE să plătească! Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi este unul total defectuos. Dan Romulus Şerban, managerul Spitalului, adus la Călăraşi de Răducu Filipescu, a pus pe butuci unitatea spitalicească, dar îşi umflă contul personal, în fiecare lună, cu 200 de milioane de lei vechi. Am semnalat acest lucru în repetate rânduri. Problemele par insurmontabile iar cei care au girat acest management TREBUIE să dea socoteală cât mai repede cu putinţă. Consecinţele nu-s deloc neglijabile şi ne afectează pe toţi într-un fel sau altul. Ceea ce se întâmplă în acest moment cu Spitalul Călăraşi este strigător la cer iar preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu şi vicepreşedintele Marian Dinulescu nu sunt străini de subiect. Secţii insalubre, grupuri sanitare – focare de infecţie, saltele mucegăite şi gândaci în saloanele în care sunt internaţi copiii. Dacă ne uităm la lucrările de reabilitare, vedem că şi acestea sunt efectuate de către firmele “de casă” ale conducerii Consiliului Judeţean.

Potrivit Ordinului privind aprobarea criteriilor de clasificare a spitalelor în funcţie de competenţă, emis de Ministerul Sănătăţii în 2011,  spitalul cu nivel de competenţă bazal are un număr de 100 – 400 de paturi şi deserveşte populaţia pe o rază administrativ-teritorială de maximum 70 km, pentru afecţiuni cu grad bazal de complexitate. Acest lucru  înseamnă că  vom pierde şi miliarde bune de lei vechi din finanţarea serviciilor medicale asigurată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Aşteptăm demisia de onoare (dacă se poate vorbi de aşa ceva în curtea Spitalului şi a Consiliului Judeţean Călăraşi) a managerului Spitalului, Dan Romulus Şerban şi explicaţiile celor care ne-au adus în această situaţie gravă.

Până atunci…să ne rugăm de sănătate!

Dan Eugen Cristodor

Preşedinte PSD Călăraşi

Please enter banners and links.

Next Post

Supriză/ Încă o femeie candidează la Primăria Călărași

sâm mart. 12 , 2016
Prima conferința de presă a Partidului Social Românesc, filiala Călărași, organizată în acest an, l-a avut ca invitat special pe președintele Mircea Geoană, iar subiectele dezbătute, așa cum era de așteptat, au avut în prim plan alegerile locale. Nu a lipsit confirmarea privind numele candidatului la Consiliul Județean, dar nici […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!