Supriză/ Încă o femeie candidează la Primăria Călărași

Prima conferința de presă a Partidului Social Românesc, filiala Călărași, organizată în acest an, l-a avut ca invitat special pe președintele Mircea Geoană, iar subiectele dezbătute, așa cum era de așteptat, au avut în prim plan alegerile locale. Nu a lipsit confirmarea privind numele candidatului la Consiliul Județean, dar nici suprizele privind candidaturile la primăriile din județ, cea mai mare fiind, de departe, candidatura la Primăria Călărași.

Maria Dragomir, alaturi de Mircea Geoana si Ion StefanPreședinta organizației județene a PSR, Maria Dragomir, a spus:

„În ceea ce privește alegerile locale suntem pregătiți, iar Partidul Social Românesc va avea candidați în toate localitățile județului.

La Consiliul Județean Călărași candidat va fi Ion Ștefan, fost membru al PSD, care este, de astăzi (n.r. vineri, 11 martie) membru al partidului.

În județ, la Primării, avem și candidați care sunt viceprimari, din partea PNL, și au dorit să meargă alături de noi. Pentru Primăria Călărași au fost discuții cu mai multe persoane, dar pot să vă asigur că va candida o femeie: aceea voi fi eu!”, a declarat deputata Maria Dragomir. „Nu mi-am dorit neapărat așa ceva, dar am vrut să fie o femeie care a demonstrat că a făcut ceva în viață, profesional și politic.”

Anunțul l-a surprins și pe președintele PSR, Mircea Geoană, care a afirmat că nu a știut de decizia șefei PSR, de la Călărași.

Mircea Geoană a declarat:

“Sunt plăcut surprins că Maria Dragomir s-a hotărât să candideze la Primăria Călărași. Nu ne place să ne lansăm în pronosticuri bombastice, dar vom face o figură bună la locale, foarte bună la parlamentare și una extrem de bună în 2019 și 2020. Vrem să construim un partid serios și modern. Nu stăm să măsurăm câți au făcut politică, ne dorim, alături de noi, oameni serioși: dacă au făcut politică și vor să continue să facă, sunt bineveniți. Nu au făcut politică și vor să vină la noi, ne bucurăm că suntem atractivi. Proiectul nostru: “51% profesioniști în politică” este valabil în toată țara. Dar cine spune că se poate face politică performantă, fără oameni cu experiență politică, nu are dreptate. Acest lucru se învață și este o meserie grea, vă spun din proprie experiență.”, a afirmat Geoană.

Candidatul la președinția Consiliului Județean Călărași, Ion Ștefan, a spus:

„De astăzi (11 martie), sunt membru cu acte în regulă. Nu ascund că am muncit două luni, ca simpatizant, alături de Maria Dragomir, în județ, și sper să iasă, până la sfârșitul lunii, un lucru foarte bun. Ne propunem 3-4 consilieri județeni, adică ținta este de a obține peste 10% din voturi, pe care suntem convinși că o vom realiza. La Consiliul Județean nu sunt singur, ci vom avea lista completă de consilieri, adică 31 de persoane, plus 25%, așa cum va fi și în toate localitățile din județ. În fiecare Primărie, ne-am propus să câștigăm câte 3-4 consilieri și avem șanse să câștigăm și câteva primării. Noi ne-am propus 5, e greu, dar dacă muncim, le realizăm. Conform protocolului cu PNL, vom încerca să facem alianțe la nivel de Consiliu Local și Consiliu Județean, dar nu este exclus să putem face alianțe și cu alte partide. Dacă discutăm de Primăria Municipiului Călărași, pot să vă spun că am insistat foarte mult ca Maria Dragomir să candideze. Sunt sigur că va face o figură frumoasă, pentru că o recomandă multe: este aprigă și ageră, cunoaște administrație, este un om serios, nu este „pătată” politic, iar la o Primărie, două lucruri sunt esențiale: să administrezi corect și eficient fondurile și să îți faci echipă, pentru atragerea de fonduri naționale și europene.”, a declarat Ion Ștefan.

Cu aceste nominalizări avem deja, la Primăria Călărași, anunțate 4 candidaturi: Daniel Ștefan Drăgulin (PNL), Marius Dulce (PSD) și două femei: Elena Nicolache (UNPR) și Maria Dragomir (PSR), fără a nominaliza ALDE, care încă nu știe cu care dintre cei doi „D” să meargă: Dumbravă sau Dragu.

La Consiliul Județean, tot 4 nume sunt sigure: Marian Dinulescu (PNL), Dan Cristodor (PSD), Aurel Niculae (UNPR) și Ion Ștefan (PSR).

De menționat că, după conferința de presă, Mircea Geoană a participat la petrecerea organizată pentru membrele partidului, din județul Călărași, cele peste 300 de invitate fiind salutate călduros de președintele partidului, care a stat de vorbă, a dansat și a făcut poze cu cele care au dorit să imortalizeze momentul.

Dans Geoana Geoana la Calarasi

Please enter banners and links.

Next Post

Urmărire ca-n filme, duminică dimineața, pe străzile Călărașiului

lun mart. 14 , 2016
Un tânăr care circula fără permis de conducere, a încercat să se sustragă controlului şi a avut o un comportament violent, inclusiv la adresa poliţiştilor care   l-au prins, a fost reţinut. În noaptea de 12/13 martie 2016, poliţiştii au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism care circula pe strada Eroilor, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!