Spitalul Județean de Urgență Călărași a fost declasificat/ Care sunt urmările

În această săptămână, conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași a fost informată că spitalul a fost declasificat de la gradul III, la gradul IV.

Ce consecințe are declasificarea spitalului?

“Este vorba despre scăderea cu 10% a serviciilor medicale decontate de către CAS”, ne-a declarat consilierul președintelui Consiliului Județean, Marius Stroe.

În urma discuțiilor purtate de conducerea Consiliului Județean, cu managerul Dan Romulus Șerban,  după venirea acestei adrese din partea Ministerului Sănătății, singura consecință va fi doar decontarea serviciilor medicale, cu 10% mai puțin, decât până acum, deficit care va putea fi acoperit de complexitatea cazurilor tratate, care obțin o bună finanțare din partea Casei de Sănătate.

Aceeași sursă precizează că declasificarea spitalului nu va duce la diminuarea salariilor sau a personalului medical și auxiliar.

“Cauza pentru care s-a luat această hotărâre, de către conducerea Ministerului Sănătății, este cea privind imposibilitatea acoperirii tuturor gărzilor de specialitate, cu câte 3 medici. Deși această situație nu este recentă, Spitalul Județean a funcționat pe baza unui plan de conformare, care nu a putut fi îndeplinit, din cauză că majoritatea concursurilor organizate pentru ocuparea specialităților vacante nu a avut succes, din lipsa medicilor interesați să concureze pe aceste posturi. Declasificarea nu are legătură cu problemele de igienă reclamate sau cu lipsa bazei materiale”, afirmă consilierul președintelui CJ.

De menționat că denumirea va rămâne aceeași: Spital Județean de Urgență.

Menționăm că am încercat să obținem punctul de vedere al managerului Spitalului Județean de Urgență Călărași, Dan Romulus Șerban, însă acesta nu a putut fi contactat, până în acest moment.

Vom reveni cu amănunte!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

PSD/Spitalul Județean Călăraşi a fost declasificat! Aşteptăm demisia managerului!

vin mart. 11 , 2016
Am aflat cu îngrijorare de această decizie a Ministerului Sănătăţii şi nu pot să spun decât că cei care se fac vinovaţi de această situaţie TREBUIE să plătească! Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi este unul total defectuos. Dan Romulus Şerban, managerul Spitalului, adus la Călăraşi de Răducu Filipescu, a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!