Direcţiile Județene pentru Cultură vor fi desfiinţate

Print Friendly, PDF & Email

Directia pentru Cultura CalarasiDupă modelul desfiinţarii Caselor de Sănătate şi a Direcţiilor de Sănătate Publică, intră pe lista economisirii banilor de la buget şi Direcţiile Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Cultural. Aşa sună, momentan, un proiect de lege care vrea să desfiinţeze actualele direcţii şi să lase doar  un număr minim de angajaţi, în teritoriu, pe probleme de patrimoniu şi pentru eliberarea avizelor.

Pentru Actualitatea de Călăraşi, directorul Direcției pentru Cultură, Sorin Danciu a declarat:

„Ministrul Culturii nu este de acord cu acest proiect şi vrea să introducă în articolul 33 din Constituţie, o lege a culturii. Pentru că, prin aşa-zisa descentralizare, care a trecut instituțiile culturale în subordinea Consiliilor Judeţene, practic ministerul nu mai are niciun control asupra activităţilor culturale.Aşa ne trezim cu situaţia că Teatrul din Constanţa se desfiinţează, că aşa vrea preşedintele Consiliului Judeţean , că la Călăraşi, Centrul Cultural se transformă în Centru de Conservare şi Valorificare a Creaţiei Populare care organiza festivaluri de muzică uşoară şi alte lucruri de acest gen. De aceea, ministrul vrea să fie o lege a culturii, o lege unică a patrimoniului că sunt 4 la ora actuală, ca în legea culturii să fie prevăzut  tot ce înseamnă activităţi culturale, la aceste instituţii, şi care să primească un aviz al Ministerului Culturii.

Vom vedea ce se va întâmpla cu restructurarea Direcţiilor pentru Cultură. Dacă e ordin, cu plăcere!”, spune directorul Sorin Danciu.

Please enter banners and links.

Next Post

Proiectul de buget al municipiului Călăraşi: 7,4 miliarde de lei vechi pentru biserici şi 4,2 miliarde de lei pentru diferite evenimente

joi mart. 14 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Nu demult, vă lansam invitaţia, prin intermediul ziarului “Actualitatea de Călăraşi” de a fi parte activă în stabilirea priorităţilor bugetului municipiului Călăraşi, pentru anul 2013, prin exprimarea opiniilor dvs. asupra modului în care va fi gândit bugetul de către executivul Primăriei. Acest fapt, urmând a […]